Rigmand langer ud efter politiet: Få stoppet tyvene!

Den tidligere Saxo-Bank direktør Lars Seier Christensen fik stjålet sit i et tricktyveri. Nu retter han kritik mod politiets håndtering af episoden.

En hyggelig aften i byen endte knap så festligt for erhvervsmanden Lars Seier Christensen. I sidste weekend blev han udsat for et tyveri af såkaldte 'dansetyve' på Kongens Nytorv i København.

quote For tricktyvene er det jo helt samme situation, som når børn får lov at stjæle slik i en slikbutik uden, at det får konsekvenser.

Lars Seier Christensen, Adm., direktør, Seier Capital

Et ur til knap 340.000 kroner blev vristet af armen på den tidligere bankdirektør, som efterfølgende selv satte efter gerningsmændende. Kort efter kom tre politibetjente forbi resten af det selskab, som Lars Seier havde været sammen med.

- De fortalte politiet, at jeg var løbet efter tyvene, men betjentene virkede ifølge mine venner fuldstændig ligeglade, skriver Lars Seier Christensen i et blogindlæg.

TV 2 Lorry har også været i kontakt med Lars Seier Christensen, der bekræfter sin utilfredshed med politiets håndtering af sagen.

- Jeg fatter ikke, hvorfor vores skattekroner skal gå til politiet, når de ikke engang kan hjælpe i situationer, hvor man selv er igang med at jagte gerningsmændene. For tricktyvene er det jo helt samme situation, som når børn får lov at stjæle slik i en slikbutik uden, at det får konsekvenser, siger han til TV 2 Lorry. 

På sin facebook-side har Lars Seier Christensen udlovet en dusør på 25.000 kroner for uret. Han har også fået en masse henvendelser fra andre, der har oplevet det samme eller kender til lignende episoder i samme område i København.

quote Der er jo ikke brug for, at Sherlock Holmes kommer og opklarer sagen, når det helt åbenlyst foregår så ofte. Hvis man indsatte en spejderklasse til at holde øje, kunne de klare problemerne på en weekend. 

Lars Seier Christensen, Adm., direktør, Seier Capital

- Der er jo ikke brug for, at Sherlock Holmes kommer og opklarer sagen, når det helt åbenlyst foregår så ofte. Hvis man indsatte en spejderklasse til at holde øje, kunne de klare problemerne på en weekend, siger den frustrerede pengemand.

Lars Seier Christensen advarer mod tricktyverier i området omkring Hotel D'Angleterre, hvor han sad kort før tyveriet, også den nærliggende Café Victor skulle være et udsat sted.

I januar modtog politiet knap 20 anmeldelser på blot en enkelt uge. De har også tidligere advaret mod dansetyvene, som oftest afleder offerets opmærksomhed ved at skubbe sig ind mellem en gruppe mennesker, mens de hurtigt stjæler enten et smykke, en pung eller en mobil fra offerets lomme. 

Men for Lars Seier Christensen er der stadig ingen forståelse for, at der ikke bliver gjort noget ved problemerne, og at de betjente hans venner mødte i sidste weekend tog så let på episoden. Han undrer sig over, at de kan stå lige midt i gerningsøjeblikket og sige, at de intet kan gøre ved det.

- Det er uforståeligt, at man ikke gør mere ved det, når man ved, at det sker. Det er jo en multimillion forretning for gerningsmændene, så problemet er jo kæmpe stort, siger han.