Voldsom video: DSB-togfører overfuser dreng for at skubbe

En oprevet DSB-togfører fastholder og overfuser dreng, fordi han mener, drengen skubbede ham ud af toget. Hele episoden blev optaget.

Vi vil meget gerne i kontakt med drengen på videoen. Kan du hjælpe, kan vi kontaktes på web@tv2lorry.dk

- Vold mod tjenestemand. Ja, han skubbede mig ud af toget, lyder det fra en tydeligt oprevet DSB-togfører, da han ringer til politiet. 

Under hele telefonsamtalen har han et kraftigt tag i trøjen på en lyshåret teenager, der forgæves forsøger at forklare, at det var et uheld og at han ikke skubbede togføren med vilje.

- Du bliver bare her til politiet kommer og så skal du give mig dit CPR-nummer, forsætter togføreren.

Episoden fandt sted onsdag eftermiddag på Hellerup Station og er filmet af Tinka Mieth, der efterfølgende lagde videoen på Facebook.

Den er nu i skrivende stund set over 340.000 gang og delt 4662 gange. Det vidner om, at episoden for alvor optager og forager folk.

- Jeg blev simplehten er så vred. Det var så synd for den unge dreng. Jeg så jo, hvad der skete. De væltede begge to ud af toget. Drengen havde travlt og kom i farten til at puffe til konduktøren. Det var slet ikke med vilje. Og han havde meget travlt med at hjælpe ham op igen og undskylde mange gange, fortæller Tinka Mieth over telefonen til TV 2 Lorry.

- Men jeg kan da godt forstå, at konduktøren bliver vred, man bliver jo forskrækket. Men det var jo bare et uheld og det burde han også have indset. Men han kørte bare på. Desuden kom han altså ikke til skade, selvom han kigger 100 gange på albuen.

- Og hvad man ikke kan se på filmen er, at hans puls hamrer der ud af, man kan se det på hans hals og drengen ryster som et espeløv. Det var virkelig synd for ham.

Tinka Mieth blev på stationen i cirka en halv time, imens blev flere tog tilbageholdt, fordi man ventede på politiet.

- Jeg kunne ikke blive længere, fordi der var nogen, der ventede på mig. Men jeg gik hen til drengen og gav ham mit nummer.

Togfører ville ikke lytte til Tinka Mieth

- Jeg prøvede også at tale med konduktøren og forklare ham, at det altså bare var et uheld, sådan som jeg så det. Men han ville slet ikke høre.

Tinka Mieth valgte bagefter at lægge vidoen ud på hendes Facebookside. Og siden er den gået viralt.

- Jeg gjorde det, fordi jeg så det som et bevis. Fordi jeg ikke syntes drengen, skulle have en plettet straffeattest, for noget han ikke har gjort. Det ville være for ærgerligt.

Men Tinka Mieth håber også, at det kan få togføren til at overveje, om han har det rigtige job.

- Nu kan jeg forstå på andre, at de genkender ham. Og at der har være episoder med ham før. Så han skulle måske tænke over, om han er glad for sit arbejde, eller om han skulle finde noget andet at lave.

Se indslaget fra vores sene udsendelse herunder:

Et klip hvor en ung mand bliver fastholdt af en DSB konduktør bliver delt tusindvis af gange.

DSB: Vi vil rigtig gerne i kontakt med den unge mand

Hos togførerens arbejdsgiver, DSB, ser man alvorligt på sagen.

- For os er det vigtigt at få det fulde billede. Og man skal jo huske, at der også har været et forløb inde i toget. Det skal vi nu til at se igennem på overvågningsbillederne. Både sammen med vores medarbejder. Men vi vil også meget gerne i kontakt med den unge mand, fortæller Anette Haugaard, underdirektør i DSB Drift til TV 2 Lorry.

Togføreren selv har allerede henvendt sig til DSB for at fortælle sin side af sagen. DSB har også været i kontakt med politiet, for at få deres vurdering.

- Men vi er nødt til at kende hele forløbet, før vi kan konkluderer noget, lyder det fra Anette Haugaard, der dog medgiver, at videoen kan virke voldsom:

- Jeg tænkte, at det virkede som en hændelse, der var ubehagelig både for den unge mand og for vores medarbejder. Og det er noget, vi rigtig gerne vil undgå.

DSB skal først have et helt klart billede af situation, før man ved, om episoden vil få konsekvenser for togføreren.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere