Ægtepar fik to Michelinstjerner: Jordnær stjernestund i Gentofte

Restaurant Jordnær i Gentofte er en af de to københavnske restauranter, der fik en ekstra Michelinstjerne

De befandt sig allerede i det gode selskab, men med dagens stjerneuddeling fra Michelin-guiden, er Restaurant Jordnær i Gentofte kommet ind i den lille eksklusive kreds af danske restauranter, der har to Michelinstjerner.

I samme klub finder man i TV 2 Lorrys sendeområde også restauranterne Alchemist (der røg direkte fra 0 til to stjerner, red.), AOC, Kadeau og Noma. Kun en enkelt dansk restaurant har tre stjerner - det er Geranium, der ligger på Østerbro i København.

Og dagens ekstra Michelin-stjerne har ikke overraskende udløst stolthed hos folkene bag Jordnær.

- Det er nok ikke helt sunket ind endnu. Vi har arbejdet hen imod det her og havde ambitioner om det. Og på forhånd tænker man 'hvad sker der, når det sker'. Og når det så sker - så kan man ikke få reaktionerne ud, lyder det fra Eric Vildgaard, der ejer Restaurant Jordnær sammen med sin kone Tina Kragh Vildgaard.

Restauranten har satset på Det Nordiske Køkken, som samtidig skal være bæredygtigt. 

Michelin-stjernerne blev uddelt mandag eftermiddag i Trondheim i Norge, og parret bliver til tirsdag morgen. Så går turen tilbage mod Danmark - og så skal den ekstra stjerne fejres sammen med medarbejderne.

- Det er jo lige så meget deres indsats, som hyldes i aften. Og mon ikke der kommer til at trille en tåre ned ad kinderne i morgen, mens vi får et lille glas champagne sammen, siger Eric Vildgaard til TV 2 Lorry.

Arbejdsuge på fire dage gav bonus

Han og Tina Kragh Vildgaard indførte fire dages arbejdsuge for deres medarbejdere allerede før sidste års Michelin-uddeling. Jordnær holder dermed lukket både søndag, mandag og tirsdag.

- Hvis vi har fem-dages arbejdsuge, så yder personalet måske 80 procent, for det er lange dage. Nu hvor vi har fire dages arbejdsuge, så yder de 100 procent, forklarer Tina Kragh Vildgaard i telefonen fra Trondheim.

Eric Vildgaard (tv) driver sammen med sin kone Tina Kragh Vildgaard Restaurant Jordnær i Gentofte. Her ses de ved dagens stjerneuddeling.
Eric Vildgaard (tv) driver sammen med sin kone Tina Kragh Vildgaard Restaurant Jordnær i Gentofte. Her ses de ved dagens stjerneuddeling.
Foto: Ole Martin Wold/NTB/Ritzau Scanpix

Noget kan tyde på at satsningen er rigtig. For ud over stjerne nummer to kan folkene bag Jordnær også bryste sig af, at restauranten af Michelin er udpeget som den restaurant, der har den bedste service.

Tina og Eric har tilsammen seks sammenbragte børn i alderen 2 til 11 år. De nyder også godt af forældrenes fire-dages arbejdsuge, som samtidig giver lidt mere mand-kone tid, som Eric udtrykker det.

- Men selvfølgelig kan vi aldrig holde helt fri, konstaterer han.

Vil være verdens bedste

Parret kommer ikke til at hvile på hverken laurbær eller stjerner.

- Det er vores ambition, at i morgen skal vi være bedre end i dag. Så selvfølgelig drømmer vi om mere. Hvis man ikke drømmer om den tredje stjerne, så kan man lige så godt stoppe. Vi kan ikke svare på, hvad der skal til - men vi vil gøre alt for at blive den bedste restaurant i verden, fastslår Eric Vildgaard.

Menuen på Jordnær består i øjeblikket af kammuslinger, jomfruhummere, rå rejer, krabber, kaviar og andre lækkerbiskener fra havet.

Dansk Erhverv: Restauranter rammes af hårde danske momsregler. 

Eric Vildgaard har med sin restaurant Jordnær i Gentofte har nu to Michelinstjerner i gryden. Her kan du se det Søndagsmagasin, TV 2 Lorry tidligere har produceret om restauranten.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

kr1

Lille butik med stor løsning: Sådan holder de styr på antallet af kunder indenfor

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere