I IKEA efter lukketid: Bertram sov i udstillingsseng med favnen fuld af slik

Udover en masse slik, fik 9-årige Bertram også et helt nyt tøjdyr.

De fleste husker nok, hvordan Kevin i Alene Hjemme 2 indlogerer sig på Plaza Hotel i New York og går amok i lækkerier på sin fars kreditkort, efter Kevin bliver glemt af sin egen familie. 

For 9-årige Bertram Bærtelsen fra Vesterbro er sagen dog en lidt anden. Han er nemlig hverken gemt eller glemt. 

Næh, han har simpelthen sammen med sin familie vundet en overnatning i IKEA i Gentofte, og i weekenden kunne familien så indløse gevinsten.

- Det har været en fantastisk oplevelse, og vi er blevet forkælet ud over alle grænser af de søde medarbejdere, der var lige så begejstrede for at få overnattende gæster, som vi var. 

- Da vi ankom blev vi vist op i vores helt egen udstillingslejlighed, hvor der var gjort klar med en velkomstkasse fyldt med lækkerier. Derefter stod den på hyggelig middag, brætspil og film, mens varehuset lige så stille gjorde klar til natten, siger Mette Bærtelsen, der er mor til Bertram.

Artiklen fortsætter under billedet.

IKEA Gentofte overnatning
Foto: Privatfoto


Ligesom i Alene Hjemme 2 var sne involveret i den anderledes overnatning.

I december 2021 endte flere kunder nemlig med at overnatte i IKEA Aalborg under en kraftig snestorm, der fik myndighederne til at fraråde al unødig udkørsel. 

Til trods for den usædvanlige situation var stemningen i top, da kunder og medarbejdere hyggede sig med julekalender, brætspil og risalamande.

Siden har interessen for en overnatning i IKEA været overvældende, og det var det, der gjorde, IKEA endte med at lave en konkurrence, hvor man kunne vinde overnatningen.

Det fortæller varehuschef i IKEA Gentofte Fatima Gustafson.

- Det har været overvældende med den massive interesse, vi har oplevet fra vores kunder. Vi har glædet os rigtig meget til at byde de heldige vindere inden for til en nat i varehuset, og vi vil gøre alt for, at de får en oplevelse, de sent vil glemme og forhåbentlig en god nats søvn, siger Fatima Gustafson.

Ud over overnatningen blev familien Bærtelsen også budt på middag og en rundvisning ‘behind the scenes’ før lukke- og sengetid. 

En oplevelse Mette Bærtelsen sent vil glemme.

- Det var en vild oplevelse at bo midt i IKEA og få lov til at gå på opdagelse i udstillingen efter lukketid. Vi er faktisk på udkig efter en ny seng, så det var en drøm at få lov til at afprøve alle senge helt uforstyrret. Bertram måtte vælge sig et sovedyr, som allerede er blevet en fast sovekammerat herhjemme, og som altid kan minde os om den specielle oplevelse, vi har delt sammen som familie, siger Mette Bærtelsen.