"I har ødelagt 30 års dansk kulturarv": Kommune kæmper en ulige kamp mod graffiti

Giver det mening at overmale graffiti? Det spørgsmål må politikerne i Gentofte Kommune stille sig selv i disse dage.

Under Lyngbyvejen udspiller der sig i øjeblikket en kamp mellem Gentofte Kommune og en eller flere ukendte personer bevæbnet med spraydåser.

Lørdag 9. oktober skulle Lars Werge, der er direktør for brancheforeningen Danske Biografer, passere tunnelen, der adskiller Vangede og Gentofte.

Her kunne han konstatere, at der med sort skrift var sendt en hilsen til Gentofte Kommune på de nymalede vægge.

- I har ødelagt 30 års dansk kulturarv I forpulede svin. Der var over 30 års historie på disse vægge.

(artiklen fortsætter efter tweetet).

Graffiti bliver juridisk betragtet som hærværk - uanset hvor flot det end måtte være - hvis det er opført et sted, hvor man ikke har fået tilladelse.

Det er der ingen, der har fået i den omtalte tunnel under Lyngbyvejen i Gentofte Kommune, og derfor tog kommunens Park og Vej-medarbejdere ud og malede hele væggene i tunnelen hvide.

Kommer igen og igen

Det gjorde de, efter at de havde fået en række henvendelser fra nogle borgere, der oplevede, at tunnelen var mørk og utryg. Det oplyser Gentofte Kommune til TV 2 Lorry.

Men det holdt ikke længe, før der var ny graffiti igen. 

quote Graffiti er hærværk, og vi forholder os derfor ikke til graffitimalerens udsagn om kulturarv

Gentofte Kommune

Efterfølgende har medarbejdere fra kommunens Park og Vej igen været ude og male væggene hvide, men heller ikke denne gang, holdt det ret længe.

Graffitimaleren har nemlig været på spil igen og skrevet samme budskab på de hvide vægge.

Hvor længe det kan blive ved, tør man ikke gisne om på rådhuset i Gentofte, men det tager tid fra andre opgaver, som kommunen kunne bruge sine medarbejdere på.

Gentofte Kommune oplyser dog til TV 2 Lorry, at graffitimaleren ikke skal regne med, at der bliver lyttet til hans budskab.

- Graffiti er hærværk, og vi forholder os derfor ikke til graffitimalerens udsagn om kulturarv, lyder det i en skriftlig kommentar.