Se resultatet: Verdensberømt kunstner satte farve på Helsingør

Den verdensberømte street art-kunstner Cosimo 'Cheone' Caiffa har været på besøg i Helsingør. Her har han - i samarbejde med kommunens unge - skabt kunst. Nu er resultatet klart.

Hvad sker der, hvis man sætter en verdensberømt kunstner sammen med en gruppe unge mennesker og giver dem en grå og kedelig væg? 

Det bliver til et kunstværk.

Og det er lige præcis det, der er tilfældet i Helsingør. 

Her har den italienske street art-kunstner Cosimo 'Cheone' Caiffa, bedre kendt som Cheone, i samarbejde med 18 unge nemlig udfoldet deres kreative side. Og det er blandt andet blevet til et stort vægmaleri, som du kan se på billedet herunder.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Sådan ser det færdige resultat ud.
Sådan ser det færdige resultat ud.
Foto: Privatfoto

Imponeret over ungdommen

Det er byens ungdomsskole der, i samarbejde med Kunst og Byrum Helsingør, har inviteret den verdenskendte kunstner til byen.

I løbet af to uger har Cheone blandt andet afholdt tre workshops, hvor han har delt ud af sin kunstneriske viden.

Foruden vægmaleriet er det også blevet til en rækker kuber med kunstværker. Resultatet kan du blandt andet se på billederne herunder.

Artiklen fortsætter efter billederne:

Et af de mange værker.
Et af de mange værker.
Foto: Privatfoto
Kunstværket her skal sætte fokus på klimaudfordringerne.
Kunstværket her skal sætte fokus på klimaudfordringerne.
Foto: Privatfoto

De unge menneskers tilgang til kunsten har imponeret Cheone.

- Jeg er betaget af deres engagement i verden omkring dem, deres sofistikerede tanker om natur og kunst, deres fantasi og ikke mindst deres lyst til at lære. Jeg er meget overrasket over deres resultater, oplyser han i en pressemeddelelse.

Cheone var hyret af Kunst og Byrum Helsingør, som i samarbejde med projektværkstedet JA-kontoret indbød de unge til at deltage. Og ifølge JA-Kontorets koordinator Gry Jensen, har projektet været en succes.

- Vi synes, det er vigtigt at give unge mulighed for at arbejde sammen med professionelle, som de kan blive inspireret af og samtidig udvikle deres egen kunst, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Allerede nu arbejdes der på nye kunst-workshops. Det oplyser Elisabetta Saiu, der er koordinator for Kunst og Byrum.

- Kunsten skal være for alle. Alle skal have mulighed for at lære gadekunstens virkemidler, og kunsten skal ses der, hvor vi alle færdes, siger hun og fortsætter:

- Kunst og Byrum arbejder allerede nu på en ny workshop. Her bliver det de mindre børns tur til skabe en visuel fortælling i stor skala i det offentlige rum.