Penge afsat: Motorvej til Frederikssund stort skridt nærmere

I den nye finanslov har regeringen og Dansk Folkeparti afsat penge til en ny VVM-redegørelse for en mulig motorvej til Frederikssund.

En motorvej til Frederikssund er kommet et skridt nærmere at kunne realiseres.

I finansloven, der fredag blev vedtaget, har regeringen og Dansk Folkeparti afsat penge til en miljøvurdering af en mulig forlængelse af motorvejen - en VVM-redegørelse kaldes det.

En sådan miljøvurdering er en forudsætning for, at en motorvej kan anlægges.

Frederikssundsmotorvejen går lige nu til Smørum, men for borgere i den vestlige del af Nordsjælland har der længe været et ønske om at forlænge motorvejen helt til Frederikssund.

- Det glæder jeg mig over. Det er noget, jeg sammen med Dansk Folkeparti har arbejdet for i flere år, siger Venstres Hans Andersen, der er valgt i Nordsjællands Storkreds, til TV 2 Lorry.

Forundersøgelsen skal udarbejdes til næste år. Og det er ikke tilfældigt.

For selvom der først i 2021 er penge til rådighed til at udbygge det statslige vejnet, er regeringen og Dansk Folkeparti er nemlig blevet enige om allerede i 2019 at begynde at fastlægge, hvilke projekter der skal realiseres.

HVAD ER EN VVM-redegørelse?

- Så derfor det rigtig godt, at vi kan sættes os ned og drøfte anlægningsprojekter med helt nye og opdaterede VVM-redegørelser for både Hillerødmotorvejen og nu også Frederikssundsmotorvejen, siger folketingsmedlemmet.

I 2009 blev der faktisk lavet en VVM-redegørelse for en motorvej til Frederikssund. Men den er nu så forældet, at der er behov for en ny.

- Den nye redegørelse skal sikre, at når pengene frigives til at lave investereringer i veje, så er vi helt klar til at kunne påbegynde Frederikssundsmotorvejen, siger Hans Andersen.

Frederikssundmotorvejens tredje etaper er en af ni vejprojekter, regeringen og Dansk Folkeparti i finansloven har afsat penge til at få miljøvurderet.

I finansloven afsættes i alt 23 millioner kroner i 2019, 41,5 millioner kroner i 2020 og 15 millioner kroner i 2021 til gennemførsel af VVM-undersøgelser og udarbejdelse af beslutningsgrundlag for infrastrukturprojekterne.

Hillerødmotorvejens forlængelse fik i september måned færdiggjort en VVM-redegørelse. Denne konkluderede, at en forlængelse af Hillerødmotorvejen vil være "samfundsmæssigt yderst rentabel".

Den positive vurdering af Hillerødmotorvejens forlængelse efterlod dengang Frederikssund med lange udsigter. Se vores indslag fra september i videoen her:

Tirsdag kom en forlængelse af Hillerød-motorvejen et stort skridt nærmere. Nu er der risiko for lange udsigter hvad angår den ønskede Frederikssundsmotorvej.