Manglende motorvej: Borgere og borgmester i appel til Christiansborg

Frederikssundsmotorvejen blev vedtaget af Folketinget i 2009. Mere end otte år efter mangler der fortsat 25 kilometer fra Smørum til Frederikssund.

03:27

Familien Elleholm Jensen fra Stenløse har set sig nødsaget til at gå ned i arbejdstid for at få job og familieliv til at hænge bedre sammen, mens man venter på mere motorvej. Video: TV 2 Lorry

 Hver morgen og hver eftermiddag er billedet for pendlerne på hovedvej 211 det samme. Trafikken er flere steder stort set stillestående: 

- Omkring Stenløse, Ølstykke og Frederikssund er det et stort problem. Tilslutningsvejene er proppede, siger Janick Elleholm Jensen, som er bestyrelsesmedlem i den få måneder gamle borgerforening, FrederikssundsmotorvejNU.

Læs også Manglende motorvej ødelægger familieliv: "Det duer ikke"

Borgerforeningen blev udelukkende stiftet med det formål at skabe politisk og folkelig opbakning til den motorvej, som blev endeligt besluttet tilbage i 2009, men som fortsat mangler 25 kilometer mellem Smørum og Frederikssund.

Der har været snak om Frederikssundsmotorvejen lige siden. Nu må der simpelthen komme noget politisk beslutning bagved.

Janick Elleholm Jensen, pendler

- Frederikssundsmotorvejen er en af de allermest trafikerede områder. Den har været planlagt siden fingerplanen blev lagt helt tilbage i 1947. Der har været snak om Frederikssundsmotorvejen lige siden. Nu må der simpelthen komme noget politisk beslutning bagved, siger Janick Elleholm Jensen. 

For at få hverdagen til at hænge sammen har familien beslutttet at hustruen går ned i tid på sit arbejde, da det ellers er umuligt at nå at hente børn inden for institutionens åbningstider.

Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen, V., forstår godt frustrationen hos de mange pendlere:

Det virker nogle gange som om, at vi bliver skubbet længere og længere bag i køen, når det handler om at finde finansiering til det stykke motorvej, men nu kan man snart ikke længere holde os hen med snak

John Schmidt Andersen, Borgmester, Frederikssund, Venstre

- Jeg har det på samme måde selv, siger John Schmidt Andersen, som opfordrer sine partikolleger på Christiansborg til snarest at finde pengene.

Hans Andersen er både byrådsmedlem i Frederikssund og folketingsmedlem for Venstre, hvor han sidder i Transport, Bygnings- og Boligudvalget.

Han er flere gange gået til valg på at kæmpe for tredje etape af Frederiksundsmotorvejen og håber også, at det snart lykkes at få finansieringen på plads: 

Læs også Politikere i Nordsjælland enige: Vi skal have de motorveje nu

- Jeg ser personligt gerne, at den allerede kommer på finansloven for 2019. I øjeblikket er der det problem, at der står nogle hospitaler foran samt andre vejprojekter og vejinvesteringer, der gør, at der så ikke har været plads til Frederikssundsmotorvejen endnu, siger Hans Andersen, V.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik