Borgmester om Vinge: Vi må bruge al den energi vi har og kan præstere

Politikerne i Frederikssund håber, at en hjælpende hånd fra Christianborg kan fremrykke en ny S-togsstation i Vinge

Han peger rundt på de små udgravninger på marken og de små hvide pinde, som står i et sindrigt mønster over mod jernbanelegemet, inden han pludselig stopper midt i en sætning:

- Det er lige præcis derovre, vi gerne skulle sku´ kunne løbe over og stå på om kort tid, udbryder ejendomsudvikler André Wilhelmsen.

På det seneste har det store prestigeprojekt i Vinge haft megen modgang. Alligevel er ejendoms-udvikler André Wilhelmsen fortsat optimistisk.
På det seneste har det store prestigeprojekt i Vinge haft megen modgang. Alligevel er ejendoms-udvikler André Wilhelmsen fortsat optimistisk.
Foto: TV 2 Lorry

quote - Nu må vi bruge al den energi vi har og kan præstere på at overtale det politiske lag til at vi skal have den station ude i Vinge.

John Schmidt Andersen, Borgmester Frederikssund, Venstre

Det er den nye S-togsstation i Vinge, det handler om. Eller rettere manglen på samme.

Ny S-togsstation har fået en nøglerolle

Stationen er pludselig blevet altgørende for, om bydelen Vinge i sidste ende udvikler til dét, som mange håber på: De lokale politikere, som har drømt om projektet i mange år. De få borgere, som allerede har købt huse eller grunde. Og de ejendomsudviklere som har spyttet millioner efter millioner af kroner i det højt besungne byggeprojekt:

- Det er klart, at hvis det her skal være interessant at fortsætte herude for investorer som mig, så skal vi have den station, siger André Wilhelmsen.

 

 

Oprindeligt var planen, at bydelen Vinge først skulle vokse og vise sig levedygtig med masser af nye beboere og arbejdspladser. Først når det var sket kunne Frederikssund kommune indløse den check, som et flertal i Folketinget for længst har bevilget til en ny station. Virkeligheden indhentede Vinge. Svigtende grundsalg og kun ganske få beboere. Og en S-togsstation eksisterer foreløbigt kun som betingelser i en underskevet aftale mellem staten og Frederiksunds Kommune. Og nu håber politikerne i Frederikssund på en hjælpende hånd fra Christiansborg: 

Frederikssunds borgmester tror på lydhørhed fra Christiansborg
Frederikssunds borgmester tror på lydhørhed fra Christiansborg
Foto: TV 2 Lorry

- Nu må vi bruge al den energi vi har og kan præstere på at overtale det politiske lag til at vi skal have den station ude i Vinge nu. For i sidste ende er det jo dem, som bestemmer, siger Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen, Venstre.

En del af energien blev sat ind i dag.

Toppen af embedsværket i Frederiksund var til forhandling med toppen af embedsværket i Transportministeriet.

Håbet er, at bydelen Vinge kan få bygget sin S-togsstation inden alle menneskene og arbejdspladserne kommer til.  Og så bagefter være med til at tiltrække folk, som har lyst til at købe grund, bygge og bo:

Borgmester: En helt ny situation

- Det er jo en helt ny sitiuation, vi står i. Som kommune har vi ofret utroligt mange penge på Vinge - i troen på, at det skulle blive til noget. Jeg tror på, at politikerne kan se, at det vil være til gavn for både investorer og Frederikssund Kommune og alle mulige andre, at man får laver den station nu, siger John Schmidt Andersen.

Under alle omstændigheder vil bydelen vokse frem i en helt anden takt, inden politikerne håbede.

 

 

Men Vinge er kommet for at blive. Og Vinge bliver stor engang, lyder det optimistisk fra ejendomsudvikler André Wilhelmsen:

Ejendomsudvikler: Risiko for århundredets største selvmål

- En kommune har brug for vækst. En kommune har brug for indtægter fra jordsalg og forskellige ting. Og nye indbyggere. Og de indbyggere, som kommer herud til Vinge er interessante indbyggere, fordi de er ressourcestærke indbyggere - det er de, dem der indtil nu er flyttet ind. Dem er der brug for. Kommunens økonomi har brug for dem. Og kommunen har ingen mulighed for at stoppe det her i min verden. Hvis de gør det, er det århundredets største selvmål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere