Borgmester flytter kontoret til lille landsby - i to timer

For 3. gang flytter Frederikssunds borgmester kontoret til Kulhuse. Der er åbent for alle.

00:58

Sådan så det ud sidste år, da John Schmidt Andersen holdt åbent borgmesterkontor i Kulhuse.

Torsdag den 28. juni bliver magtens centrum i Frederikssund Kommune flyttet fra Frederikssund bymidte til Kulhuse. Kommunens borgmester, John Schmidt Andersen, V., flytter i to timer sit borgmesterkontor og sin sekretær, der ud hvor han ikke så ofte kommer. 

- Det er en stor kommune, der er langt fra Kulhuse til Slangerup til Frederikssund. Så det er derfor vi har inviteret ham herud, fortæller Janne Mønster, der er idékvinden bag og medlem af Kulhuse Netværk. 

Læs også OVERBLIK: Vinge-skandalen i Frederikssund

- Jeg fik idéen fra morgen-TV, hvor man havde gjort det med borgmesteren i Aalborg. Det var så godt nok en hel uge, men jeg tænkte, at vi skulle gøre det med vores borgmester også. 

Han er her i to timer og alle kan komme og tale med ham i enerum. 

Janne Mønster, Kulhuse

Og der var ikke så langt fra tanke til handling. Nu er det allerede 3. år i træk, John Schmidt Andersen indtager det midlertidige kontor i Kulhuse. 

- Han er her i to timer og alle kan komme og tale med ham i enerum. Der bliver talt om alt fra cykelstier, nabostridigheder, der er foreninger og enkelt personer der kommer, fortæller Janne Mønster til TV 2 Lorry. 

Besøgslisten er faktisk så fuld, at Janne Mønster endnu ikke selv har talt med sin borgmester. 

Læs også Så er taksterne over Kronprinsesse Marys bro på plads

- Men hvis der bliver tid, vil jeg tale med ham om mobil- og internetdækningen. Den er meget, meget dårlig i Kulhuse. 

Hvis der bliver tid, vil jeg tale med ham om mobil- og internetdækningen. Den er meget, meget dårlig i Kulhuse.

Janne Mønster, Kulhuse

- I min butik skal man helt ud på gaden, hvis man skal betale med Mobile Pay eller ringe efter en ambulance, siger Janne Mønster. 

- Borgmesteren oplever det også selv. For hans telefon er helt stille, når han er her. Men så snart han kører væk, bimler og bamler den med ubesvarede opkald. 

Det åbne borgmesterkontor bliver i år holdt i "Løjerthuset", Løjerthusvej 21, Kulhuse i morgen, den 28. juni mellem klokken 15.00 og 17.00.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik