Akut sporarbejde kan ikke fikses hurtigt – nu indsættes togbusser

Det akutte sporarbejde mellem Frederikssund og Ballerup betyder, at der må indsættes togbusser om aftenen både onsdag, torsdag og fredag.

Et akut sporarbejde på Frederikssundbanen skabte onsdag en regulær dominoeffekt på samtlige S-togslinjer og medførte både forsinkede passagerer og lange ventetider på perroner og stationer i hele hovedstadsområdet.

Nu oplyser Banedanmark, at passagererne fortsat må væbne sig med tålmodighed, hvis de skal mod Frederikssund de næste dage.

Her indsættes der togbusser mellem Ballerup og Frederikssund onsdag, torsdag og fredag aften fra klokken 20.30.

I samme periode vil der i dagtimerne være 20-minuttersdrift på strækningen, hvor Linje C vender i Ballerup.

Desuden er Linje Bx aflyst, og passagerer skal fortsat forvente længere rejsetid mellem Frederikssund og Ballerup, mens Banedanmark fylder ekstra skærver langs sporet på jernbanestrækningen.

Fejl fra entreprenørs side

Problemet opstod allerede tirsdag aften, hvor Banedanmark måtte sande, at der var behov for et akut sporarbejde natten til i dag, da en entreprenør ikke havde udført sit arbejde godt nok.

- Vores entreprenør, der har udført såkaldt slutjustering af skinnerne efter sidste års sporarbejde på strækningen, har under deres arbejde ikke udført arbejdet godt nok.

- Derfor skal der i de kommende tre nætter suppleres med ekstra skærver mellem skinnerne, lød det fra Randi Skogstad, direktør for Infrastruktur i Banedanmark, i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Sporarbejdet mellem Ballerup og Frederikssund ventes også torsdag og fredag at få konsekvenser for togtrafikken og rejsetiden, da kørehastigheden fortsat vil være nedsat.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere