Togforsinkelser fortsætter over middag

Et akut sporarbejde i nat har medført forsinkelser på S-togs-nettet siden onsdag morgen.

Opdatering: DSB meddeler omkring middag, at man forventer, at togene kører normalt inden for et par timer. Der vil dog fortsat være ændringer på linjerne C og H.

Onsdag morgen og formiddag har S-togene kørt uregelmæssigt og med store forsinkelser.

Det skyldes et akut sporarbejde på Frederikssundbanen, der har skabt en dominoeffekt på stort set alle linjer.

Hvor alle linjerne tidligere var berørt af forsinkelser, er der i løbet af formiddagen sket en forbedring - blandt kører linje F som normalt igen, mens de øvrige linjer fortsat kører uregelmæssigt.

Kort nyt

Tirsdag aften kunne Banedanmark oplyse, at man blev nødt til at udføre sporarbejdet natten til i dag, og det har altså skabt forsinkelser på stort set alle S-togs-linjer i løbet af onsdagen. Desuden oplyser DSB, at der tidligere på morgenen også var en fejl på et sporskifte i Hellerup, der var med til at besværliggøre togtrafikken.

DSB forventer, at pendlerne kan forvente normale afgange i eftermiddag. 

Det oplyser informationschef ved DSB Tony Bispeskov.

- Vi forventer ved 14-tiden at køre normalt igen. Man skal dog være opmærksom på, at der nogle steder skal køres med nedsat hastighed, hvilket kan give forlænget rejsetid, siger han. 

Herunder kan du se, hvilke linjer, der er berørt netop nu.

Sådan kører S-togene lige nu

Banedanmark skrev tirsdag aften i en pressemeddelelse, at det akutte sporarbejde skyldes en fejl fra en entreprenørs side.

- Vores entreprenør, der har udført såkaldt slutjustering af skinnerne efter sidste års sporarbejde på strækningen, har under deres arbejde ikke udført arbejdet godt nok.

- Derfor skal der i de kommende tre nætter suppleres med ekstra skærver mellem skinnerne, siger Randi Skogstad, direktør for Infrastruktur i Banedanmark, i pressemeddelelsen.

Planen er, at der også skal udføres sporarbejde natten til torsdag og fredag, hvilket også vil få betydning for togtrafikken de kommende dage, da hastigheden skal nedsættes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere