Kommune indførte gratis parkering: Nu er det slut

Frederiksberg sløjfer ordning med gratis parkering på grund af coronasituationen.

Arkivfoto af parkeringsvagt på Frederiksberg. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Bilister på Frederiksberg har de seneste fem uger sluppet for at betale for parkering på grund af corona-situationen og den faldende trafik i byen.

Men i takt med at samfundet gradvist er åbnet op igen, stiger trafikken og dermed også behovet for parkeringspladser.

Læs også Kommune indfører gratis parkering: Nu er det søndag hver dag!

Derfor er de normale parkeringsregler trådt i kraft igen fra i dag fredag 1. maj, oplyser kommunen.

Søndag hver dag

Det var den politiske krisegruppe på Frederiksberg, der i sin tid besluttede at lempe p-reglerne, så søndagens parkeringsregler gjaldt hver dag. På den måde skulle de mange borgere, der gør en særlig indsats under coronakrisen, ikke spekulere på prisen for at tage bilen på arbejdet. 

- De passer på vores børn, og det er dem, der tager hånd om vores udsatte, ældre og sårbare. De skal naturligvis ikke tænke på at betale for parkeringen, når de tager til og fra arbejde, sagde borgmester Simon Aggesen (K) i begyndelsen af april måned om ordningen.

Ordningen med gratis parkering trådte i kraft den 25. marts og blev senere fornyet i kølvandet på statsministerens udmelding den 6. april, hvor Mette Frederiksen bekendtgjorde, at dele af landet skulle holdes lukket nogle uger endnu.

Læs også Kommune forlænger ordning med gratis parkering

Siden da er samfundet som bekendt blevet åbnet mere op, og det er altså på den baggrund, at bilisterne nu igen skal betale for at parkere på Frederiksberg.

Den midlertidige parkeringsordning har hele vejen igennem ikke berørt beboerlicensen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik