Kommune dropper p-skiven: Nu træder nye regler i kraft

For mange snyder med p-skiven på Frederiksberg. Allerede i sommer besluttede Frederiksberg Kommune at dæmme op for reglerne - og nu er de trådt i kraft.

Alt for mange snyder med P-skiven på Frederiksberg.

Og derfor er skiven nu blevet skrottet inden for kommunegrænsen i hovedstadskommunen.

For mange besøgende i hovedstaden har netop Frederiksberg Kommune været et attraktivt sted at parkere bilen, da der på mange af kommunens offentlige parkeringspladser gælder en såkaldt to-timersregel, hvor det er gratis at parkere.

quote Det er ikke længere muligt at stille P-skiven flere gange for at undgå betaling.

Simon Aggesen, Frederiksbergs borgmester, Konservative

Men hvor det indtil nu har været rigeligt at stille P-skiven, skal alle parkeringer på parkeringspladser, hvor der ikke er tidsbegrænsning, registreres i en app.

- Der vil stadig være to timers gratis parkering på Frederiksberg, men det er ikke længere muligt at stille P-skiven flere gange for at undgå betaling. Det vil give flere ledige parkeringspladser til byens borgere og andre, der har ærinde i byen, lyder forklaringen fra borgmester Simon Aggesen (Kons.).

Borgmester: - Alt for mange snyder

Ifølge borgmesteren blev ændringen af parkeringsreglerne til for at undgå snyd med parkeringen.

Med andre ord bliver det nu umuligt at løbe ned i bilen og stille P-skiven igen og igen for på den måde at undgå at betale for parkeringstiden.

Arkivfoto. Nu er det ikke længere nok at stille p-skiven på parkeringspladser uden tidsbegrænsning på Frederiksberg. Kommunen har gratis to-timers parkering i hele kommunen, men skiven droppes.
Arkivfoto. Nu er det ikke længere nok at stille p-skiven på parkeringspladser uden tidsbegrænsning på Frederiksberg. Kommunen har gratis to-timers parkering i hele kommunen, men skiven droppes.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

- Vi oplever, at mange, der ikke bor på Frederiksberg, kommer til Frederiksberg og udnytter vores lempelige regler, der blandt andet giver dem muligheden for at parkere gratis i to timer.

- Mange går ned og rykker på P-skiven, og på den måde kan de blive ved med at holde gratis. Men ved at indføre en digital P-skive, vil det ikke længere være muligt at snyde, sagde Simon Aggesen til TV 2 Lorry i sommer, da en enig kommunalbestyrelse havde besluttet at ændre reglerne.

Billigere licenser for låne- og lejebiler

Foruden målet om at undgå parkeringssnyd inden for kommunegrænsen indeholder de nye regler også lavere takster for beboerlicenser til lånte og lejede biler.

- Mange vælger i perioder at låne eller leje, i stedet for selv at eje en bil, som de sjældent bruger. Det er godt for miljøet, og derfor har vi sat prisen ned for licensen til en lånt eller lejet bil og indført en beboerlicens, der kan købes på månedsbasis, siger formand for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg, Jan E. Jørgensen (V), i en pressemeddelelse.

Det er fortsat gratis at parkere el-biler, og beboerlicense vil fortsat koste det samme for de miljøvenlige biler, mens den stiger for benzin- eller dieselslugerne, der forurener mest.

Overgangsperiode skal imødekomme regelforvirring

De nye regler, der trådte i kraft den 1. januar 2020, er store for inkarnerede bilister på Frederiksberg, og derfor har kommunen besluttet, at en overgangsperiode frem til 30. juni 2020 skal hjælpe til at udbrede budskabet.

Derfor kan bilister, der har stillet P-skiven som vanligt, ikke se frem til at få en bøde for den nu ulovlige parkering i første omgang.

I stedet vil bilisterne få en påmindelse første gang forseelsen sker, oplyser Frederiksberg Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere