Har fået nok af kaos: Kommune sætter ind mod parkering i rabatten

Københavns Kommune retter fokus mod biler, der parkerer i rabatten på de mest udsatte steder i Ørestad.

Det skal være slut med biler, der holder parkeret i rabatten flere steder i Ørestad, hvor området ikke er rustet til at håndtere mængden.

Københavns Kommune indfører nu et forbud mod parkering i rabatten på udvalgte områder i Ørestad, der har været særligt hårdt plaget af parkeringsophobning.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Hvor gælder forbuddet?

I 2017 gav et flertal i Folketinget bilister lov til at parkere bilen i yderrabatten. Det har siden betydet, at et stigende antal bilister har benyttet kommunale grus- og græsarealer som parkeringsplads rundt omkring i byen.

Problemet optræder særligt nær motorvejen og tæt på offentlig transport som eksempelvis metro, hivlket har medført, at især Ørestad har været hårdt plaget.

Indfører forbud

Det får nu Københavns Kommune til at indføre forbud på udvalgte steder.

- Vi kan konstatere, at parkering i rabatten i København mange steder skaber uhensigtsmæssige og farlige situationer, når bilister ulovligt krydser for eksempel cykelstier og fortove for at kunne parkere på vores grønne områder, siger enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jesper Borch.

Artikler fortsætter efter billedet...

(Arkivfoto) Parkeringskaos nær metrostation på Amager.
(Arkivfoto) Parkeringskaos nær metrostation på Amager.
Foto: Martin Kiil

- Derfor laver vi nu lokale forbud mod parkering i rabatten flere steder i Ørestad. Det betyder også, at vores parkeringsvagter i fremtiden vil være at finde i områderne for at udskrive p-afgifter til ulovligt parkerede biler, fortsætter han.

Bilister risikerer bøder

Forbuddet sker ved skiltning på Center Boulevard, Arne Jacobsens Allé og Ørestads Boulevard.

Viser det sig, at også er store problemer andre steder, kan yderligere skiltning kan dukke op i fremtiden i andre områder, fortæller Jesper Borch:

- Teknik- og Miljøforvaltningen vil i den kommende tid være ekstra opmærksom på, om problemet opstår andre steder. Skiltning er en dyr løsning, og vi har ikke midler til at løse problemet i hele kommunen på nuværende tidspunkt, siger han.

Udover de farlige trafikale situationer lider de anvendte rabatter også under at blive brugt til parkering for biler.

Det er især et problem, når græsset slides væk, og mudderhuller opstår som følge af den uhensigtsmæssige biltrafik, oplyser Københavns Kommune.

Skiltningen i Ørestad har kostet Teknik- og Miljøforvaltningen cirka 175.000 kroner.

TV 2 Lorry har tidligere sat fokus på parkeringskaos i villakvarter på Amager i nærheden af metrostationen Amager Strand. Se mere i indslaget herunder:

Ved villakvarterer i nærheden af eksempelvis  Amager Strand Metro er det næsten umuligt at finde en parkeringsplads i en radius af 3-400 meter, da mange pendlere parkerer bilen gratis

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere