Kommunalt sundhedscenter klar til at åbne efter smitteudbrud med corona

Efter at tre medarbejdere fra Frederiksberg Sundhedscenter blev testet positive for coronavirus, er centret nu klar til at åbne igen.

Frederiksberg Sundhedscenter har siden den 7. juli holdt lukket på grund af smittespredning med coronavirus.

Men efter halvanden uges lukning er sundhedscenteret igen klar til at åbne fredag den 17. juli.

Centeret lukkede ned med øjeblikkelig virkning efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed, da tre medarbejdere blev testet positive for covid-19.

Alle øvrige medarbejdere og de besøgende, som de smittede havde været i tæt kontakt med, blev efterfølgende testet. Samtlige svar var negative, så nu kan centret trygt besøges igen, oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.  

- I denne genåbningstid er der naturligvis risiko for, at der pludselig opstår smitte på en af Frederiksbergs arbejdspladser. Så er det afgørende, at vi reagerer hurtigt og kompetent i samarbejde med sundhedsmyndighederne. I dette tilfælde lukkede centret hurtigt ned, udførte smitteopsporing og begrænsede risikoen, siger Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K).

Vender tilbage til normal hverdag

Frederiksberg Sundhedscenter er kommunens sundhedstilbud til borgere, der lever med sygdom. Sundhedscenteret tilbyder også genoptræning og rehabilitering til borgere, der er blevet udskrevet fra hospitalet.

Alle, der er tilknyttet et behandlingsforløb i Sundhedscentret, har haft telefonisk kontakt med en medarbejder, som har vejledt dem i at træne derhjemme.

Men vicedirektør, sundheds- og omsorgschef Torben Laurén, i Frederiksberg Kommune ser nu frem til en normal hverdag for alle centrets brugere.

- Det optimale er naturligvis, at brugerne kan deltage i træningsforløb og andre aktiviteter på centret. Det kan de igen nu, for medarbejderne er testet negative to gange. Dermed kan alle trygt vende tilbage til centret – naturligvis med de samme sikkerhedshensyn, som vi alle efterlever, når vi er sammen med andre på offentlige steder, siger han.

De tre smittede medarbejdere er fortsat i karantæne, og når den er tilendebragt, bliver medarbejderne testet igen, inden de vender retur til arbejdspladsen, oplyser kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere