Kendt koncertsal bliver omdannet til skole

Frederiksberg Kommune tager multiarenaen Forum i brug som skolelokaler for elever frem til sommerferien.

Forum på Frederiksberg har i løbet af sin snart 100 år lange levetid lagt lokaler til lidt af hvert. Fra koncerter, udstillinger, sportsbegivenheder, messer, seksdagesløb og sågar garnison for tyske soldater under krigen.

Og fra på mandag får den store hal endnu en funktion, der kan føjes til listen.

Her rykker elever fra Skolen på Bülowsvej nemlig ind i Forums lokaler, hvor de frem til sommerferien skal modtage undervisning.

Det oplyser Frederiksberg Kommune, skolen samt selskabet bag Forum i en pressemeddelelse.

quote Det er Frederiksberg, når det er bedst. Her hjælper vi hinanden

Simon Aggesen (K), borgmester

- Det er virkelig generøst af Forum at stille sig til rådighed, og jeg er glad for, at vi kan tilbyde nye og spændende omgivelser for eleverne. Det er Frederiksberg, når det er bedst. Her hjælper vi hinanden, siger borgmester Simon Aggesen (K).

Dermed slutter Forum sig til kulturinstitutioner som blandt andet Tivoli og Telia Parken, der i nabokommunen København har stillet lokaler til rådighed til skoler og daginstitutioner.

Donation fra selskabet bag koncertsalen

Idéen om at tage Forum i brug som folkeskole opstod, da selskabet bag koncertstedet, Forum Cph Aps, selv tilbød sin hjælp og sine lokaler til kommunen.

- Vi havde et ønske om, at Forums ubrugte kvadratmeter kunne gavne elever og personale i en udfordrende tid for skolerne, når alle skal leve op til de gældende sundheds- og hygiejnekrav, siger Arne Bang Mikkelsen, der er medejer af driftsselskabet bag Forum.

- Jeg tilbød derfor, at den lokale skole kunne få fri adgang til Forum fra nu og sommeren igennem. Vi må jo tænke kreativt i disse dage, hvor virusset corona definerer dagsordenen. Hvis man kan hjælpe, så bør man hjælpe.

Som koncertsted har Forum haft besøg af nogle af verdens største musikere. Her ses Bruce Springsteen under en koncert i 2007.
Som koncertsted har Forum haft besøg af nogle af verdens største musikere. Her ses Bruce Springsteen under en koncert i 2007.
Foto: NILS MEILVANG/Ritzau Scanpix

Læsesale og skaterzoner

Forums omkring 10.000 kvadratmeter skal indrettes, så folkeskoleeleverne har god plads at boltre sig på – og ikke mindst god afstand til hinanden.

Foruden almindelige undervisningslokaler skal den store arena også fungere som læsesal og aktivitetszone, blandt med et indrettet område til skatere.

For at sikre, at eleverne ikke kommer for tæt på hinanden, vil de forskellige lærings- og aktivitetszoner blive opdelt af gitre, bander eller afmærkningsbånd.

- Vi er nu ekstra solidt stillet i forhold til at give vores elever en helt særlig skoledag i forsvarlige rammer. Efter Forums henvendelse tog det et døgn at få en aftale på plads. Efter en uges planlægnings- og indkøringsfase er vi klar og glæder os til, at vi kan give eleverne højt til loftet og masser af bevægelse, siger Lars Westh, skoleleder af Skolen ved Bülowsvej.

Messer, udstillinger og loppemarkeder er der ikke mange af for tiden i Forum. I stedet skal pladsen nu anvendes til skoleaktiviteter.
Messer, udstillinger og loppemarkeder er der ikke mange af for tiden i Forum. I stedet skal pladsen nu anvendes til skoleaktiviteter.
Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix

Klar til at tage imod de ældste elever

Samtidig giver ibrugtagelsen af Forum nu kommunen og skolen en mulighed for at planlægge en mulig næste fase af genåbningen, hvor elever i klassetrinene fra 6. til 9. klasse forventes at kunne komme i skole inden for de kommende uger.

- Med denne donation har vi nu kunnet lave en plan for at genåbne for 6.-9. klassetrin. Vi er klar til næste skridt i en genåbning nu, og forhåbentligt bliver det aktuelt meget snart, udtaler Morten Almlund, formand for skolebestyrelsen.

Forum som skole tages i brug mandag den 4. maj for en række elever mellem 0. og 5. klasse. Borgmester Simon Aggesen (K) vil sammen med blandt andet skolelederen og formanden for Forum være til stede for at tage imod eleverne og indvie kommunens nye skolelokaler.

Skolen ved Bülowsvej har cirka 1.000 elever fordelt fra 0. til 9. klassetrin.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere