Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Man har nu fundet den ene af to kilder til det forurenede drikkevand på Frederiksberg, men kommunens borgere skal fortsat koge vandet inden brug.

Opdatering kl. 22.20
18.000 beboere på Frederiksberg behøver nu ikke længere at koge vandet - resten af kommunens beboere skal fortsat koge vandet.

Frederiksberg Forsyning har fundet og stoppet den ene af to forureningskilder, som er årsagen til vandforureningen på Frederiksberg. Alle borgere på Frederiksberg skal dog fortsætte med at koge deres vand.

Det oplyser forsyningsselskabet på sin hjemmeside onsdag middag.

Ifølge Frederiksberg Forsyning har selskabet indsnævret kilden til vandforureningen til to området omkring Amicisvej og Nyelandsvej.

- I Amicisvej-området har vi stoppet forureningen og er i gang med at rense ledningerne. Fra Nyelandsvej-området har vi fået nye testresultater her til morgen. Resultaterne gør, at vi kan indskrænke vores søgning efter kilden til en strækning på hundrede meter, skriver Frederiksberg Forsyning.

Kogeanbefaling kan vare flere dage

Forsyningsselskabet skriver, at det straks går i gang med at stoppe en kilde til forurening, når det har lokaliseret den. Herefter skyller de ledningerne fri for forurening.

Men selvom det er godt nyt, at man nu har fundet den ene forureningskilde, så er der fortsat lange udsigter til, at borgerne på Frederiksberg kan stoppe med at koge deres vand.

- Når vandanalyserne viser, at vandet er fri for jordbakterier, er det forventningen, at kogeanbefalingen kan ophæves.

- Beboere i området omkring forureningskilden skal følge kogeanbefalingen, indtil det er dokumenteret med akkrediterede tests, at der ikke længere er jordbakterier i drikkevandet. Det tager tre døgn, før man får resultater fra de akkrediterede test og for at undgå tidsspilde gennemfører vi dem to gange i døgnet i de relevante områder.

- Kogeanbefalingen i området omkring kilden vil i bedste fald kunne ophæves syv døgn efter, at kilden er fundet, og ledningerne er rene.

Forsyningsselskabet oplyser, at der i de øvrige områder af Frederiksberg kan blive tale om en hurtigere ophævelse af kogeanbefalingen, hvis myndighederne godkender det. I bedste fald kan det blive i løbet af 24-48 timer.

Højt indhold af jordbakterier

Frederiksberg Forsyning advarede lørdag om forureningen af vandet for første gang, efter der var blevet fundet et højt indhold af jordbakterier i vandet.

Mandag oplyste Frederiksberg Forsyning, at de hidtidige analyser og tests viste, at forureningen med stor sandsyndlighed hverken stammer fra selskabets vandværk eller pumpestationer, hvorfra vandet pumpes op fra undergrunden.

Det oplyser Frederiksberg Forsyning om vandet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

gavekort(1)

Gavekort, breve og sms’er holder unge fra stofferne: - Det havde været brugbart for mig

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere