Forslag nedstemt: Bilister skal ikke betale for minimumsnormeringer

Socialdemokratiets og Radikale Venstres forslag om at øge p-afgifterne på Frederiksberg havde ikke den nødvendige tilslutning på møde i forligskreds

Mandagens møde i p-forligskredsen på Frederiksberg førte ikke til en aftale om, at indtægter fra øgede parkeringsafgifter på Frederiksberg skal være med til at finansiere kommunens planer om at indføre minimumsnormeringer for de kommunale dagtilbud og institutioner. 

- Socialdemokratiet og Radikale Venstre mener, det er dybt forstemmende, at de borgerlige partier ikke har fremlagt nogen form for finansiering i forhold til, hvordan vi realiserer minimumsnormeringer på Frederiksberg, skriver Ruben Kidde i en mail til TV 2 Lorry. 

Socialdemokratiet og Radikale Venstres forslag er at afskaffe to timers gratis parkering for udenbys biler. Det er målet, at tiltaget skal mindske presset på Frederiksbergs veje og udgifterne til at drifte p-pladser. Samtidig vil det nye tiltag ifølge, Socialdemokratiet og Radikale Venstre, tilføre budgettet et tocifret millionbeløb.

Blå partier siger nej

Forslaget møder modstand hos Liberal Alliance, der bakkes op af kommunens borgerlige partier.

- De to timers parkering er noget, der kendetegner Frederiksberg. Det er vigtigt, at erhvervslivet og gæster kan komme til Frederiksberg og parkere uden at betale for det. Derfor mener jeg ikke, det er løsningen, siger Laura Lindahl fra Liberal Alliance.

Laura Lindahl mener, at pengene skal findes i forbindelse med budgetforhandlingerne efter sommerferien. Hun forventer ikke, at alle pengene findes på en gang og nævner det høje sygefravær i daginstitutionerne og udgifter til vikarer som nogle af de områder, hvor der kan findes penge. 

Partierne mødes igen i p-forligskredsen om to uger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

sabb

Skruppelløse folk hugger donationer til udsatte - resterne bliver smidt på fortovet

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere