Nej til giga-lastbiler: Utilfredse borgere på Christiansborg

3000 underskrifter har en borgergruppe i Fredensborg samlet og givet til Folketingets Transportudvalg. Torsdag møder gruppen udvalget i Folketinget.

I Fredensborg giver de ikke op. 

En borgergruppe er fastbesluttet på at bremse de såkaldte kæmpelastbiler, også kaldet modulvogntog, før bygrænsen. 

De store køretøjer skal ikke igennem byen. 

- Vi slår hælene i nu, og siger, at nu må I (politikerne, red.)  besinde jer. Nu må I sørge for, at de modulvogntog kommer ud af byen, siger Gorm Tortzen til TV 2 Lorry. 

Han er talsmand for gruppen 'Modulvogntog gennem Fredensborg - Nej tak', og afleverede tirsdag 3000 underskrifter til Folketingets Transport- og Bygningsudvalg.

Men det stopper det ikke. 

Torsdag skal de utilfredse fredensborggensere nemlig mødes med udvalgsmedlemmerne, og Gorm Tortzen håber på, at det kan få politikerne til at gå nye veje - bogstaveligt talt. 

- Om de vil omgøre beslutningen, det tør jeg ikke sige. Der var nogen, som gerne ville, men der er tydeligvis også nogen, som skal have flere argumenter, før de bøjer sig, siger han til TV 2 Lorry. 

Det er ekstra lange og ekstra tunge lastvognstog, som ifølge reglerne kan nå en længde på 25,25 meter og en samlet vægt på 60 ton, som kampen drejer sig om.  

De enorme lastbiler må nemlig ifølge et trafikforlig fra 2014 køre på vejen A6 i Fredensborg, der skærer Fredensborg lige midt over. 

Da borgere og politikere begyndte at råbe op, varslede politikerne på Christiansborg, at de var villige til at se på forliget en gang til - blandt andet i et indslag på TV 2 Lorry, som du kan se her. Men siden er der intet sket - og nu fortsætter kampen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Fredensborg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere