Lærling skal i forvaring for lægtehammer-drab på byggeplads

Landsret ændrer sanktionen til 29-årig mand, der gik amok med lægtehammer i Fredensborg.

Forbrydelserne blev begået 30. juni 2016 på en byggeplads i Fredensborg. Her ses et arkivfoto af en lægtehammer. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Ritzau Scanpix

En tømrerlærling, der dræbte sin kollega på en nordsjællandsk byggeplads og forsøgte at dræbe yderligere fire med en lægtehammer, er mandag blevet dømt til forvaring af Østre Landsret.

På grund af sin farlighed skal den 29-årige mand altså være indespærret på ubestemt tid.

Landsretten er dermed kommet til et andet resultat end byretten i Helsingør. Her blev Thomas Sørensen Skovbon sidste år idømt en tidsbestemt straf, nemlig fængsel i 16 år.

00:33

Her kan du se en videooptagelse fra gerningsstedet. Forbrydelserne blev begået 30. juni 2016 på en byggeplads i Fredensborg.

Luk video

Slog bilist i hovedet og kastede hende i grøft

Forbrydelserne blev begået 30. juni 2016 på en byggeplads i Fredensborg. Han overfaldt flere kolleger med hammeren, og den ene kollega mistede livet.

Derefter angreb han på gaden en tilfældig mand og forlod stedet i denne mands bil.

Senere kom han til Slangerup, hvor han slog en kvindelig bilist i hovedet med sit våben, hvorefter han kastede hende i grøften.

Tidligere under sagen forklarede Thomas Sørensen Skovbon, at han ikke kunne huske hændelsen. Den tidligere forsvarer argumenterede for, at den tiltalte var i en tilstand af sindssyge i gerningsøjeblikket, muligvis udløst af lsd.

/ritzau/

Læs også 27-årig amok med lægtehammer: Sådan har ofrene det nu

Læs også 27-årig amok med lægtehammer: Husker kun blomster

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik