Minister trækkes i hastesamråd i betændt sag om asylansøgere

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, har valgt at indkalde udlændinge- og integrationsministeren Kaare Dybvad (S), til hastesamråd.

Torsdag er der blevet skrevet et nyt kapitel i den betændte sag, hvor Udlændingestyrelsen har besluttet at placere asylansøgerne i Udrejsecenter Sjælsmark.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, har nemlig valgt at indkalde udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad (S), til hastesamråd i sagen.

Det oplyser Venstres politiske ordfører i en pressemeddelelse.

quote Man kan ikke bare trække sådan en beslutning ned over hovedet på borgerne, og bagefter gemme sig bag en styrelse

Sophie Løhde, politisk ordfører, Venstre

Årsagen er Udlændingestyrelsens beslutning om, at cirka 20 afviste asylansøgere og personer med behandlingsdomme skal overflyttes til Udrejsecenter Sjælsmark.

En beslutning der, som TV 2 Lorry fortalte tidligere i september, ryster centerets naboer, der har dårlige erfaringer med at have afviste asylansøgere i lokalsamfundet.

Allerede dengang tog Sophie Løhde afstand fra beslutningen og fortalte, at hun ville rejse sagen over for udlændinge- og integrationsministeren. 

- Jeg har fra start forfulgt sagen overfor ministeren, men han afviser blankt at deltage i et lokalt møde om beslutningen. Derfor hiver jeg nu ministeren i hastesamråd. Man kan ikke bare trække sådan en beslutning ned over hovedet på borgerne og bagefter gemme sig bag en styrelse, udtaler Sophie Løhde i pressemeddelelse.

Venstre vil blandt andet have svar på, hvordan man vil sikre borgernes tryghed.

- Ministeren må redegøre for og skylder svar på, hvorfor Socialdemokratiet ønsker at placere dybt kriminelle asylansøgere på Sjælsmark, og hvad de konkret vil gøre for at sikre borgernes tryghed, siger Sophie Løhde. 

Ført bag lyset

Som TV 2 Lorry fortalte tidligere i september har beslutningen skabt røre i lokalområdet i både Hørsholm og Allerød.

Foruden de lokales bekymring omkring sikkerhed, skyldes en del af kritikken blandt andet, at hverken Hørsholm eller Allerød Kommune var blevet gjort opmærksom på det, før beslutningen var truffet.

- Min kommunaldirektør blev ringet op klokken 13 i mandags og fik at vide, at der ville komme en pressemeddelelse ud fra Udlændingestyrelsen omkring det klokken 15.30, har Morten Slotved (K), der er borgmester i Hørsholm Kommune, tidligere udtalt.

Nedenfor kan du se eller gense, hvordan både borgere og politiker tidligere på måneden følte sig ført bag lyset af ministeren.  

Dialogen har været ikke-eksisterende i en betændt sag om asylansøgeres placering, siger to borgmestre. De rejser nu kritik mod udlændinge- og integrationsministeren.

_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Hørsholm


Forsiden lige nu

Se flere