Ny sportshal i Ølstykke er et skridt nærmere

Hvis finansieringen kan komme på plads til efteråret, kan en ny, ekstra sportshal måske stå klar i 2020.

I november 2017 henvendte en gruppe anonyme borgere sig til Egedal Kommune med et tilbud om at donere 8-10 millioner kroner til en ekstra sportshal ved Ølstykke Hallen, der ligger ved Trankærvej i Ølstykke, hvor der er meget pres på halfaciliteterne.

Planudvalget og Kultur- og Erhvervsudvalget godkendte i december et skitseforslag med tilhørende geotekniske undersøgelser. På mandag den 9. april bliver politikerne orienteret om sidste nyt i sagen. Og her foreslår administrationen i Egedal Kommune, at der kan opføres en lidt over 1.000 kvadratmeter stor hal på østsiden af den eksisterende hal. 

"En placering på vestsiden af den eksisterende hal vil komme for tæt på Badmintonhallen og nedlægge en del parkeringspladser, som så skal reetableres", hedder det i dagsordenspunktet.

Egedal Kommune lægger op til, at den nye hal får ekstra toiletfaciliteter, men bliver bygget sammen med Ølstykke Hallen, så man kan udnytte samme omklædningsrum. Der vil også skulle etableres ekstra parkeringspladser ved den nye hal.

Ny hal bliver en del af budgetforhandlinger 

En realisering af hele projektet afhænger af Byrådets budgetforhandlinger i september, hvor politikerne skal tage stilling til en lang række økonomiske prioriteringer for hele kommunen i et stramt budget. 

Den nye hal er - trods donationen på 8-10 millioner kroner - ikke 'gratis' for Egedal Kommune, der skal finde penge til at medfinansiere en del af det samlede projekt. Hvor stor den kommunale medfinansiering i givet fald bliver, ventes at stå klart i slutningen af maj. 

Projektet kræver også en ny lokalplan med tilhørende høring, der tidligst kan være på plads i efteråret 2019. Den nye sportshal kan derfor tidligst stå færdig i 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere