Egedal er bedst til genanvendelse af affald

Egedal er den bedste kommune i hovedstadsområdet, når det kommer til genanvendelse af husholdningsaffald. Helsingør er den dårligste.

Danskerne bliver bedre og bedre til at sortere affald til genanvendelse. Det viser Miljøstyrelsens seneste affaldsstatistik.

Den samlede genanvendelse af husholdningsaffaldet steg fra 40 procent i 2013 til 46 procent i 2015 - hvilket i øjeblikket er de nyeste tilgængelige tal.

Hvad er husholdningsaffald?

Der er dog stor forskel på, hvor gode de enkelte kommuner er til genanvendelse. Det viser Miljø- og Fødevarestyrelsens affaldsdata. 

Hovedstadsområdets "duks" er i den sammenhæng Egedal Kommune. Her blev 70,8 procent af husholdningsaffaldet genanvendt i 2015. Det er faktisk rekord - ikke bare i hovedstadsområdet men i hele landet. 

Til sammenligning var Helsingør den dårligste kommune i Hovedstadsområdet i 2015, når det kommer til genanvendelse af husholdningsaffaldet. Her blev bare 13,2 procent genanvendt. Kun Samsø og Læsø med klarede sig på landsplan dårligere end Helsingør med en genanvendelsesprocent på henholdsvis 12,7 og 12,0.  

Så meget genanvender din kommune

Det husholdningsaffald, der ikke bliver genanvendt, bliver enten sendt til forbrænding eller til deponering. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

Torsk i Øresund

Snart bliver det lettere at få torsk på krogen i Øresund

Højkvandsport i Køge

Højvandsport skal beskytte Køge mod oversvømmelser

Affaldsindsamling

Nu skal der samles affald: Danmark i kamp mod take-away-emballage

flagermus

Flagermus skaber koks om længe ventet vejprojekt, der skal løse årtiers køkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere