Parti omdeler "billet hjem til Langbortistan" i Brøndby Strand

Danskernes Parti har smidt "flybilletter" til Langbortistan i beboerner i Brøndby Strands postkasser.

00:50

Video: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Flere beboere i Brøndby Strand fandt tirsdag en "flybillet" i deres postkasse.

  Foto: TV 2 Lorry

Afsenderen var det højre-nationalistiske Danskernes Parti, der på flyeren havde henvendt sig "Til de fremmede i Brøndby Strand". 

Nederst på flyeren var der en falsk enkeltbillet fra Københavns Lufthavn til Langbortistan med teksten "God tur hjem".

Bagsiden henvendte sig til danskerne i Brøndby Strand med teksten "Vi giver jer Danmark tilbage". Derudover var der en falsk check med 16.000.000.000 kroner, som danskerne angiveligt vil blive belønnet med, hvis man sender ikke-vestlige indvandrere i Danmark hjem.

Danskernes Parti har valgt netop Brøndby Strand som modtagere, fordi Folketinget for nylig har diskuteret, at under halvdelen af beboerne i byen er etniske danskere. Derfor har partiet nu startet en kampagne for at "..gøre Danmark dansk igen", som formand Daniel Carlsen siger det på partiets Facebook-side.

- Danskernes Parti vil stoppe den ikke-vestlige indvandring og sende de herboende indvandrere hjem omgående. Danskernes Parti er de eneste, der har modet til at gøre den forskel, der skal til, siger han.

Læs også Brøndbys borgmester om dansker-udtalelse: "Her går grænsen!"

Smid den flyer i skraldespanden

Politikeren Mattias Tesfaye, Soc. Dem., der selv bor på Vestegnen, mener ikke, at flyeren er værd at bruge tid på: 

Så jeg synes bare, vi skal krølle sedlen sammen og smide den i skraldespanden og komme videre med alt det arbejde, der gør Vestegnen til et godt sted at være.

Mattias Tesfaye, MF (Soc.Dem)

- Der ikke er nogen, der skal behandle vores naboer eller vores børns legekammerater på den måde. Heldigvis er det meget få mennesker i Danmark eller på Vestegnen, der har så ekstreme synspunkter. Så jeg synes bare, vi skal krølle sedlen sammen og smide den i skraldespanden og komme videre med alt det arbejde, som folk laver i boligforeninger, skolebestyrelser og menighedsråd, der gør Vestegnen til et godt sted at være, siger han til TV 2 Lorry.

Hvad vil du sige til dem, der er kede af at få sådan en seddel i deres postkasse?

- Jeg kan godt forstå, at det kan virke voldsomt, men det er meget få mennesker i Danmark, der bakker op om så ekstreme synspunkter. Så hold hovedet koldt og hjertet varmt og lad os komme videre i teksten, siger han. 

Læs også Brøndby fejrer legendarisk tidligere borgmester

Borgmester: "Danskere har mange farver"

Efter diskusionen i Folketinget vedtog partierne et forslag med følgende ordlyd: 

"Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 procent. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark."

Det ville borgmester i Brøndby Strand, Kent Magelund, ikke finde sig. 

Derfor skrev han følgende i et Facebook-opslag: 

" Lad mig sige klart og tydeligt: Her i Brøndby har danskerne mange farver, mange religioner og familier med rødder i mange lande. Men vi elsker Danmark, og vi vil ikke finde os i, at Folketingets flertal frarøver nogen af os retten til at være danskere!"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik