21-årig skuddræbt: Nu er hans venner blevet dømt

To mænd er onsdag blevet idømt flere års fængsel for at skyde deres ven ved et uheld og skaffe den anvendte revolver af vejen.

Den 21-årige mand blev indbragt til Glostrup Hospital med et skudsår i overkroppen. Kort efter afgik han ved døden. Foto: Local Eyes

Den 5. oktober sidste år udspillede der sig en tragisk hændelse i en lejlighed i Kirkebjerg Søpark i Brøndby.

Her blev en 21-årig mand skudt i brystet med en revolver. Han døde på sygehuset samme aften.

To af den 21-åriges venner blev i oktober og november varetægtsfængslet i sagen, og i dag er der så endelig faldet dom ved Retten i Glostrup.

Her blev de to tiltalte mænd på henholdsvis 28 og 21 år idømt fængselsstraffe for uagtsomt skuddrab, ulovlig våbenbesiddelse og for at skaffe den anvendte revolver af vejen. Det oplyser Morten Frederiksen, specialanklager ved Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse. 

00:54

Foto: Local Eyes

Luk video

Undervejs i sagen, der er blevet behandlet i Retten i Glostrup, har det ikke været muligt at klarlægge de nærmere omstændigheder vedrørende episoden. 

Dommeren afviste blandt andet den 28-åriges forklaring som utroværdig. Den 28-årige, som var hovedmanden i sagen, blev dømt for at forvolde vennens død med skuddet under særligt skærpende omstændigheder. Både anklagemyndigheden og retten vurderede, at det skete ved et uheld og ikke som en forsætlig handling.

Læs også 20-årig fængslet for at bortskaffe våben i drabssag

Skaffede revolver af vejen

Den anden tiltalte på 21 år blev dømt for at bortskaffe revolveren, som han efterfølgende smed på Vestvolden i Brøndby kommune.

Begge blev dømt for at have besiddet revolveren, produceret af Smith & Wesson, under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med det hændte.

Den 28-årige hovedmand blev idømt tre år og ni måneders ubetinget fængsel, den 21-årige blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel, og begge blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

- Hvis man håndterer den type farlige, ulovlige våben med risiko for, at andre kommer til skade, må man forvente en særdeles hård straf, selvom det ikke sker med vilje, siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

De dømte har taget betænkningstid med hensyn til eventuel anke.

Læs også 27-årig varetægtsfængslet i drabssag fra Brøndby

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik