Insekthotel skal fremme naturen langs jernbanen

Banedanmark anlægger lige nu insekthoteller ved Brøndby Strand Station. Det skal være med til at fremme naturen langs jernbanen.

Langs sporene ved Brøndby Strand Station har et nyt og kriblende hotel slået dørene op.

Med stabler af kævle og bunker af smågrene har Banedanmark nemlig åbnet et hotel, som smådyr og insekter kan valfarte til for at bo i.

Og faktisk er der tale om lidt af en Danmarkspremiere. Det er nemlig første gang, at der bliver etableret et såkaldt insekthotel på S-banen.

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

- I Banedanmark arbejder vi med løbende at tynde ud i bevoksninger langs med banen, så træerne kan holdes sunde og stærke og vi undgår, at de vælter ned på jernbanen eller ind til naboerne, siger Tommas Brogaard Thomsen, der er geografisk fagansvarlig i Banedanmark, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Nu får en del af det nedskårne træ så nyt liv som insekthoteller for smådyr, insekter og svampevækster, der holder af at bo i brændestabler og dynger af smågrene som dem lige her ved Brøndby Strand Station.

Kort nyt

Skal fremme naturen langs jernbanen

Tiltaget med insekthoteller langs sporene i Brøndby Strand er et led i Banedanmarks arbejde for at fremme naturen langs jernbanen, hvor man af sikkerhedshensyn er nødt til at beskære træerne.

Og her kommer dødt træ altså til at spille en hovedrolle, fordi det er et perfekt levested for insekter og svampe.

- Med tiden bliver et insekthotel nærmest til et lille samfund i sig selv - en lille by, hvor insekter, svampe og dyr kommer til at skabe bedre levebetingelser for hinanden.

- Jo bedre svampene har det, des bedre har insekterne det. Og jo bedre insekterne har det, des mere har fuglene og flagermusene at leve af. Og sådan fortsætter det. Så på den måde bliver et insekthotel en spejling af naturens kredsløb, siger Tommas Brogaard Thomsen.

Ifølge Tommas Brogaard Thomsen vil man nu afprøve idéen med insekthotellerne ved Brøndby Strand Station og herefter tage stilling til, om det skal udbredes til andre steder langs S-banen.

I juni 2020 anlagde Vejdirektoratet insekthoteller langs Helsingørmotorvejen for at øge biodiversiteten i området. Se eller gense indslaget nedenfor.

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

kano i roskilde fjord

playNationalpark gentager succes: Nu kan du igen låne kanoer til sejltur på fjorden

fiskeørn

Fugle-tragedie i Gribskov: Ynglende ørn forsvundet

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere