Brøndby missede chancen for DM-guld i sidste runde

I sidste runde af kvindernes bedste fodboldrække måtte Brøndby nøjes med uafgjort mod Fortuna Hjørring, der dermed løb med mesterskabet.

På bekostning af Brøndby IF er Fortuna Hjørring ny danmarksmester i kvindefodbold efter 1-1 hjemme mod netop den forsvarende mester, Brøndby, i sidste spillerunde.

De to klubber har delt samtlige mesterskaber siden 2002 mellem sig, og lørdag svingede pendulet igen til nordjysk side efter en indimellem rodet og taktisk forestilling.

Fortuna Hjørring, der også vandt grundspillet, lå inden kampen to point foran Brøndby i Gjensidige Kvindeliga, hvorfor sidstnævnte skulle bruge en sejr for at løbe med DM-guldet.

De blågule fra Vestegnen kom dog skidt fra land i det nordjyske, da Fortuna Hjørring efter bare 18 minutter kom foran på et straffespark, som landsholdsspilleren Caroline Møller sikkert omsatte til en scoring.

Kæmpede sig tilbage

Bagud 0-1 var kravet til Brøndby mindst to scoringer uden at lukke flere mål ind, for at gæsterne ville genvinde mesterskabet.

Det gav både åbninger på det forcerende Brøndby-hold og medvind til hjemmeholdet, der kom til flere store chancer derefter.

Brøndby med Årets Profil i kvindeligaen, Nanna Christiansen, havde svært ved at komme frem til det store, men fem minutter før pausen udlignede Per Nielsens tropper alligevel til 1-1.

Nanna Christiansen stod helt fri efter et indlæg fra Frederikke Lindhardt i venstresiden og kunne uforstyrret heade bolde op under overliggeren.

Bronze til Nordsjælland

Anden halvleg startede med Brøndby i teten, men udviklede sig til en rodet affære, hvor begge hold vidste, at en scoring imod kunne blive skæbnesvanger.

Brøndby vidste samtidig, at holdet ikke havde vundet over de nordjyske ærkerivaler i de seneste fire forsøg.

Først med en halv time tilbage fik det stadigt mere defensivt orienterede Fortuna-mandskab en god mulighed, men Brøndby- og landsholdsmålmand Kathrine Abel kom godt ud af sit mål.

Herefter overtog gæsterne igen taktstokken, og mod slutningen af kampen voksede presset mod Fortuna-målet - men den helt store chance udeblev.

Siden Brøndby blev mester i 2013, har Brøndby og Fortuna skiftedes til at vinde mesterskabet, og den tendens fortsatte dermed.