Rigmand vil endnu en gang støtte Brøndby IF med stort millionbeløb

Det er langt fra første gang, at Jan Bech Andersen er med til at sikre økonomisk balance i vestegnsklubben.

Brøndbys bestyrelsesformand og storaktionær, Jan Bech Andersen. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Brøndby IF's hovedaktionær Jan Bech Andersen er igen klar til at skyde millioner af kroner ind i fodboldklubben fra Vestegnen, som fortsat har svært ved at få regnskaberne til at hænge sammen.

I en selskabsmeddelelse oplyser Brøndby IF, at Jan Bech Andersen har afgivet en erklæring om, at han frem til den 30. september 2021 vil støtte klubben, "i det omfang det er nødvendigt" - dog maksimalt med 53 millioner kroner.

Læs også Brøndby IF præsenterer blodrøde tal og dundrende underskud

Jan Bech Andersen har igennem årene skudt mere end 250 millioner kroner ind i fodboldprojektet i Brøndby, men den gamle garanti fra rigmanden stod til udløb til september i år.

Den nye lovning på millioner spænder et sikkerhedsnet ud under fodboldklubben, som ifølge selskabsmeddelelsen dermed kan fortsætte på nuværende niveau.

- Beløbsgrænsen på støtteerklæringen fra Jan Bech Andersen er et naturligt næste skridt i den forstand, at både vi og Jan ønsker et Brøndby IF i økonomisk balance.

- De 53 millioner kroner, der kan komme i spil, er for at kunne afdække eventuelle udfald, der måtte komme i forhold til de budgetforudsætninger, vi har lagt for de kommende år, siger Ole Palmå, administrerende direktør i Brøndby IF, til klubbens hjemmeside.

Gæld konverteres til aktier

Samtidig har Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen, som også er aktionær i fodboldklubben valgt at konvertere den fulde gæld, selskabet Brøndbyernes IF A/S har til de to aktionærer, til aktier ved en kommende planlagt aktieemission.

Læs også Brøndby IF kaster millioner efter ny fanzone

Dermed fjernes en stor del af selskabets gæld. Jan Bech Andersen har 61,6 millioner kroner til gode i Brøndby IF, mens Torben Bjørn Christensen har 18 millioner kroner til gode.

- Det understreger for os troen på, at retningen for klubben, vi som direktion sammen med bestyrelsen har lagt for de kommende år, er den rigtige retning for Brøndby IF, siger Ole Palmå.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik