Det københavnske seksdagesløb aflyst

Arrangøren bag det traditionsrige seksdagesløb i Ballerup Super Arena oplyser, at løbet ikke bliver afholdt i starten af næste år.

Den 58. udgave af det københavnske seksdagesløb bliver ikke afholdt i 2020.

Banecykelløbet, der skulle have været afviklet mellem den 30. januar og den 4. februar i Ballerup Super Arena, er aflyst.

Arrangøren Michael Sandstød oplyser i en pressemeddelelse, at aflysningen skyldes personlige årsager.

- Det gør ondt at skuffe de frivillige, sponsorerne, leverandørerne og de trofaste cykelfans, der er så vigtig en del af løbet, men jeg håber på forståelse for den svære beslutning, udtaler Sandstød i pressemeddelelsen.

Michael Sandstød forsikrer dog, at seksdagesløbet vender tilbage.

- Både seksdagesløbet og jeg kommer stærkt tilbage, siger han.

TV 2 SPORT har været i kontakt med pressechef for 6-dagesløbet i Ballerup, Kenneth Møller Kristensen, der fortæller, at det er planen at vende tilbage som arrangør igen i 2021.

Det er første gang siden 2004, at seksdagesløbet bliver aflyst.

TV 2 Lorry har lavet en serie i fem afsnit, hvor vi går i dybden med det legendariske seksdagesløb. Du kan streame hele serien på denne side.

Det københavnske seksdagesløb er blevet afholdt 57 gange, første gang i 1934 i Forum i København. Blandt gæsterne til den anden udgave af løbet var forfatteren Johannes V. Jensen, der skildrede begivenheden i en reportage bragt i Politiken.

I 1950'erne oplevede det københavnske seksdagesløb en slags guldalder, hvor par med legender som Kay Werner og Rik Van Steenbergen dystede om sejren.

Løbet blev ikke afviklet i en 15-årig periode fra 1960, men genopstod hen mod slutningen af 1970'erne, hvor ryttere som Patrick Sercu, Danny Clark, Gert Frank, Ole Ritter og Hans Henrik Ørsted skrev sig i historiebøgerne som vindere.

Forum dannede ramme om løbet indtil slutningen af 1990'erne, hvorefter den nybyggede velodrom i Ballerup overtog værstskabet i 2002.

Siden da har Michael Mørkøv vundet løbet syv gange og mangler blot en enkelt sejr for at tangere Danny Clarks rekord på otte sejre.

Med dagens nyhed om det aflyste cykelløb bliver det således ikke i 2020, Michael Mørkøv får mulighed for at tangere rekorden.

Sidste år løb det belgiske par med Moreno De Pauw og Kenny De Ketele med sejren foran det lokale par nummer 7 med Michael Mørkøv og Oliver Wulff.

Se første afsnit af TV 2 Lorrys serie som seksdagesløbet herunder: