18-årigt cykeltalent i 6-dagesløb: Overrasket med legendarisk nummer

Oliver Wulff Frederiksen fra Greve har kørt cykelløb i 10 år. Nu skal han for første gang være med i 6-dagesløbet i Ballerup - og i en vigtig rolle.

Det er et teenageliv, der mest af alt handler om cykling.

Han træner hver dag. I nogle uger op mod 35 timer.

Nu er Oliver Wulff Frederiksen for første gang udtaget til de professionelles Bilka 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Et løb der køres fra 31. januar til 5. februar.

-  Oliver er et stort talent, siger Jimmi Madsen, sportschef ved seksdagesløbet i Ballerup, der har givet Oliver Wulff Frederiksen den vigtige kontrakt.

Oliver Wulff Frederiksen har cyklet, siden han var otte år gammel, og værelset i Greve råber cykelsport – højt - så snart man træder ind.

Medaljer, pokaler, landsholdstrøjer i ramme, fotos fra cykelløb. I de hvide lærredsskuffer langs den ene væg er der mere af samme slags. I en af dem ligger også kontrakten til 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena.

- Det var efter et cykelløb i november måned, d. 29., hvor Jimmi Madsen kom hen til mig efter det sidste cykelløb. Jeg skulle køre to cykelløb den dag, og jeg vandt det ene og blev toer i det andet. Han kom hen og trak mig til side og sagde, at de havde den her ene konkrakt tilbage, og de syntes, at jeg havde gjort det godt, så den ville de gerne tilbyde mig, fortæller Oliver Wulff Frederiksen.

Oliver Wulff Frederiksen

En milepæl i karrieren

Han har kørt 6-dagesløb før, men ikke som professionel, og det så ud til, at seksdagesløbet i Ballerup skulle blive hans første professionelle af slagsen.

- Det er ligesom en milepæl at få lov til at køre det her første seksdagesløb og så på hjemmebane. Det bliver rigtig stort, sagde den unge cykelrytter i december – knap en uge før, han fik at vide, at han også var udtaget til et professionelt seksdagesløb i Bremen i midten af januar.

2019 starter lovende for den 18-årige rytter.

Men inden da er der masser af cykling i kalenderen.

Da vi møder ham i starten af december 2018, er det dagen før et stort løb i Odense. En dag hvor han ikke skal træne alt for hårdt - bare en times tid på cyklen.

Men selvom fokus er på løbet i Odense, så lurer 6-dagesløbet hele tiden i baghovedet.

- Det er i tankerne, hvordan man kommer til at køre hurtigst muligt i det seksdagesløb. Både jeg og min træner går og tænker på det nu, siger Oliver Wulff Frederiksen og smiler, mens han hele tiden træder i pedalerne.

Forberedelsen er også essentiel, for i løbet af de seks dage får rytterne kørt omkring 1.000 kilometer.

- Rytterne de elsker og hader det, for jagterne de er så lange. Det er lidt had og lidt kærlighed til 6-dagesløbet. Men 6-dagesløbet i Ballerup, det er en klassiker for rytterne, for vi holder ved de gamle traditioner, siger sportschef Jimmi Madsen.

6-dagesløbet

Debutant med et legendarisk nummer

6-dagesløbet er et parløb, så Oliver Wulff Frederiksen skal i sagens natur have en makker.

Han fik først navnet at vide i januar to uger før løbsstart – og her fik han en overraskelse.

For det blev ikke en hr. hvem-som-helst, han skal køre sammen med. Hans makker bliver Michael Mørkøv, der har vundet det københavnske 6-dagesløb syv gange.

Samtidig skal de to køre i den legendariske par nummer 7-trøje, som løbets favoritter historisk set kører i. Det er 11. gang for Michael Mørkøvs vedkommende, men første gang for Oliver Wulff Frederiksen.

- Jeg har stadig ikke helt fattet det, siger Oliver Wulff Frederiksen, da vi taler med ham i januar to uger inden løbsstart. 

Han havde troet, at han skulle med for at lære, men nu ser det ud til, at han kommer til at være med til at kæmpe om topplaceringer.  

- Det er et kæmpe cadeau og rigtig spændende, men man ville jo lyve, hvis man ikke sagde, man var en lille smule nervøs, smiler Oliver Wulff Frederiksen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere