Vestegnskommune topper liste om globalisering

Tænketanken Axcelfuture har kåret vestgenskommunen Vallensbæk som Danmarks mest globaliserede kommune.

Ja, du læste helt rigtigt. Vallensbæk med godt 16.000 indbyggere er kåret som Danmarks mest globaliserede kommune.

quote Vi er en kommune, der har fået masser af internationale arbejdspladser til kommunen, vi har en større eksport end import, og så har vi også sørget for, at der er masser af udenlandsk, specialiseret arbejdskraft, som også får job i kommunen.

Henrik Rasmussen, Borgmester, Vallensbæk, Kons.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse - og det er en kåring, som borgmesteren er svært tilfreds med. 

- Vi er en kommune, der har fået masser af internationale arbejdspladser til kommunen, vi har en større eksport end import, og så har vi også sørget for, at der er masser af udenlandsk, specialiseret arbejdskraft, som også får job i kommunen, siger den konservative borgmester Henrik Rasmussen.

Det er tænketanken for erhvervslivet Axcelfuture - der står bag kåringen, og det er første gang, de kårer landets mest globaliserede kommune. 

Tænketanken har set på fire parametre. Hvor meget virksomhederne eksporterer og importerer, hvor stor en andel af udenlandsk arbejdskraft der er, og hvor mange udenlandsk ejede virksomheder der er i kommunerne.

Flere Lorry-kommuner i top fem

I TV 2 Lorrys sendeområde er også Brøndby, Fredensborg og København i top fem. Brøndby er nummer to på listen, mens Fredensborg er nummer fire, og København nummer fem. Ikast-Brande Kommune ligger nummer tre.

I Vallensbæk ser borgmesteren en stor fordel i at være globalt orienterede.

-  Det betyder selvfølgelig noget her og nu i forhold til vores økonomi, at når der kommer arbejdspladser, så kommer der også flere penge til kommunen, siger Henrik Rasmusen og tilføjer:

- Men det gør også, at vi på længere sigt kan uddanne vores unge mennesker til at tænke mere globaliseret, fordi vi laver nogle rigtig gode samarbejder mellem vores skoler og de store internationale virksomheder, lyder det fra borgmesteren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik