Planerne skrottet: Enormt vandland bliver alligevel ikke opført i Taastrup

Høje-Taastrup dropper alle planer om at opføre verdens femtestørste vandland efter uenigheder med aktørerne bag projektet.

Verdens femtestørste vandland bliver alligevel ikke opført i Høje-Taastrup.

I det, der efterhånden har været én kontinuerlig maveplasker, har Høje-Taastrup Kommune nu endegyldigt druknet projektet, hvor vandland med hoteller og naturpark skulle opføres ved Taastrup.

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Kommunen har haft forhandlinger med de private aktører bag projektet, men parterne har ikke kunnet få enderne til at mødes. Derfor har byrådet besluttet at annullere den betingede købsaftale om arealet ved Roskildevej, der i sin tid blev indgået mellem parterne, skriver kommunen.

Dermed er det 2,2 milliarder kroner dyre projekt nu endegyldigt aflivet.

Artiklen fortsætter efter videoen...

 

Borgmester ærgrer sig

Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler fra De Konservative, skriver på sin facebook-side, at han ærgrer sig over det kuldsejlede projekt.

- Desværre må vi nu konstatere, at enderne ikke kan mødes. Aquaparken bliver ikke til noget - og jord-arealet forbliver på kommunens hænder. Det er naturligvis ærgerligt, men der er altid en risiko for, at det ikke bliver til noget, når man rækker ud efter stjernerne, skriver han.

Til TV 2 Lorry uddyber borgmesteren, at det særligt var de planlagte ferieboliger, der var problematiske at få finansieret. 

- Mit indtryk er, at man har haft svært ved at få investereringer til ferieboligerne hjem. Derfor har vi som byråd konstateret, at det ikke ser ud til at blive til noget. Så vil vi hellere droppe aftalen og gøre arealet frit til andre formål, siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Hvad skal der så ske med arealet?

- Jeg kan ikke sige, hvornår der kommer til at ske noget. Jeg kan sige, at arealet fortsat er reserveret til det, der kaldes regionale fritidsfaciliteter. Det vil sige, at aktiviteter, der falder ind under den betegnelse fortsat kan realiseres der.

- Men hvad det ender med at blive og hvornår det kommer til at ske, det kan jeg desværre ikke fortælle, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter billedet..

Her skulle det enorme vandland være opført. Det står nu klart, at det ikke bliver til noget.
Her skulle det enorme vandland være opført. Det står nu klart, at det ikke bliver til noget.
Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Prestigeprojekt kunne ikke holde sig oven vande

Planerne om det enorme kompleks på 840.000 kvadratmeter med badeland, naturpark, hoteller og konferencecenter har haft en omtumlet tilblivelse.

Flere gange har projektet været sendt i uvished på grund af manglende lokalplaner og skredne tidsplaner.

Da projektet i februar 2017 blev annonceret, var det planen, at badelandet skulle stå klart i 2020. I februar i år blev åbningen annonceret udskudt til 2021.

Men efter uenigheder med aktørerne bag projektet, har et enigt byråd i Høje-Taastrup Kommune valgt at hæve aftalen med det konsortium, der står bag planerne om vandlandet, der bar navnet Nordic Water Universe.

I 2017 blev det vedtaget, at Høje-Taastrup skulle huse verdens femtestørste vandland - et projekt, der nu er droppet. Vi besøgte det sted, hvor det nu skrinlagte vandland skulle have været opført:

En tom mark i Høje Taastrup bliver i løbet af de kommende år forvandlet til en gigantisk aquapark med tilhørende ferie og forlystelsesby. Det betyder ikke bare flere tusinde nye arbejdspladser i Høje Taastrup, men også et milliardbeløb i øget turistomsætning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere