02:19

Ung med de unge: Museum rykker udstilling ind i storcenter

Med på beatet: Arken Museum rykker moderne kunst-installation ind i Rødovre Centrum for at vække de unges interesse for kunst.

Umiddelbart kan moderne kunst og et storcenter lyde som to noget uforenelige størrelser.

Men det giver de ikke meget for på Arken Museum i Ishøj. 

Muséet vil nu gå helt nye veje i forsøget på at engagere unge i moderne kunst. For når de unge ikke gider komme til kunsten, så må kunsten jo komme hen til de unge. 

Derfor har Arken Museum nu rykket deres kunst-kavaleri til indkøbscenteret Rødovre Centrum, hvor mange unge hænger ud i deres fritid.

Læs også Graffitikunstnere indtager København til stor festival

Carpool karaoke

Det er dog hverken tale om tudsegamle malerier eller støvede statuer fra dengang ruder konge var knægt. Tværtimod er der tale om en supermoderne pop up-kunstudstilling med noget så ungdommeligt og smart som en kunstinstallation bestående af en lækker bil, hvor man kan sætte sig ind synge karaoke.

Moderne musikvideoer og karaoke i en bil i et storcenter er nemlig noget af det, der skal få de unge til at interessere sig for moderne installationskunst på Arken.

Muséet slår på lørdag dørene op til den nye udstilling 'My Music', der tager udgangspunkt i moderne popmusik.

Læs også Hellerup-kunstner skaber furore: Sælger hjemløse for 210.000 kr.

En forsmag

Pop up-udstillingen i Rødovre Centrum med carpool karaoke er blot en forsmag på, hvad der venter de unge og forhåbentlig kan få dem til at tænke kunst på en helt ny og anderledes måde. 

- Vi prøver at få dem til at stoppe og tænke, hvorfor der mon står en mand i blond paryk og synger, hvorefter det så går op for dem, at det er kunst, siger Charlotte Andersen, marketingschef i Rødovre Centrum, til TV2 Lorry. 

Hos Arken håber man, at samarbejdet med Rødovre Centrum kan få de unge - såvel som alle andre aldersgrupper - til at stoppe og indse, at der er kunst overalt.

- Man får lov at opleve, at kunst har en tilgængelig dimension, og at vi til daglig oplever meget mere kunst, end vi tror, vi gør, siger museumsdirektør på Arken, Dorthe Juul Rugaard.

Hør, hvad de unge i Rødovre Centrum synes om moderne kunst i tv-indslaget øverst i artiklen!

Læs også Museum henter dansk kunstværk tilbage til Danmark