Elever fra forskellige årgange skulle sammen bruge en røgeovn i forbindelse med en emneuge på Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro.

Ulykke på skole: Pige er forbrændt på 37 procent af kroppen

En stikflamme ramte to elever på københavnerskole. I dag er alle forældre og elever blevet orienteret om hændelsesforløbet.

En lærer og to elever måtte fredag hastes på hospitalet  efter en brændulykke på Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro i København. 

Pressechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen Anni Lundquist kunne fortælle til TV 2 Lorry, at ulykken skete i forbindelse med undervisningen i natur og teknik, der foregik udendørs, og at begge elever - en pige fra 1.klasse og en pige fra 7. klasse - var udenfor livsfare. 

Læs også Politiet løslader formodet brandstifter: 'De har en svag sag'

I dag har skolelederen  uddybet forløbet overfor skolens forældre i en skriftlig orientering, som kommunen også har sendt til TV 2 Lorry. 

Heri fremgår det, at pigen fra 1. klasse er forbrændt på 37 procent af kroppen. 

 

Lægerne forventer, at pigen skal være indlagt i cirka en måned, hvor hun blandt andet vil gennemgå flere hudtransplantationer. 

Bagefter kan hun regne med at skulle gå med bandage i op til et år, men det vurderes, at hun ikke får varige fysiske mén - dog ar på kroppen. 

Læs også Pige fra 1. klasse alvorligt forbrændt ved skoleulykke

Stikflamme ramte elever

Ulykken skete, da eleverne skulle røge fisk i en ovn. Læreren havde forinden gennemgået brugen af ovnen - herunder sikkerheden.

Da ovnen gik ud, hældte læreren sprit på, hvilket sendte en stikflamme i luften. Den antændte de to elevers tøj, og læreren slukkede herefter ilden i den store piges tøj med hænderne. 

En kollega hjalp med at skylle eleverne med vand. 

En tilstedeværende forælder ringede efter hjælp, og en ambulance ankom hurtigt til stedet.

Alle børn, der overværede episoden, blev samlet kort efter for at tale sammen om hændelsen.

I dag har alle øvrige klasser bearbejdet ulykken. 

Som en konsekvens af ulykken har Børne- og Ungdomsforvaltningen vedtaget et totalt stop for brug af røgeovne, der kræver brændbare væsker. Alle skoler og institutioner er blevet oriteret om forbuddet i dag. 

Læs også Overblik: Hovedstadsområdet plages af skyderier