Overblik: Hovedstadsområdet plages af skyderier

Det har været en voldsom weekend med tre skudepisoder i hovedstadsområdet. Her følger en oversigt over de seneste skyderier.

12. oktober: Skyderier på Østerbro og i Søborg. Sent om aftenen bliver der affyret skud på Bopa plads på Østerbro. Politet finder pistol og hylster på stedet. I Søborg bliver en 22-årig mand beskudt, mens han sidder i sin bil og taler i telefon med sin kæreste på Kildegårds Alle.

7. oktober: Skyderier i Farum og på Østerbro. En 30-årig mand bliver dræbt af skud på Hans Knudsens Plads på Østerbro. Den dræbte var et tidligere ledende medlem af banden Brothas Souljaz. I Farum nær Farum Stationsorv løber en 27-årig mand for livet, da en person i en bil peger på ham med en pistol. Mens den 27-årige løber hører han skud blive affyret bag sig.

6. oktober: To skyderier i henholdsvis Ishøj og i Hvidovre. Først bliver der affyret 10 skud ved et boligkompleks i Ishøj, dernæst affyres der 11 skud i Hvidovre omkring Sognegårds Allé. En person bliver ramt i benet og bliver sat af ved Hvidovre Hospitals skadestue.

2. oktober: To personer rammes af skud foran en kiosk i nærheden af krydset ved Bøllegårds Allé og Emdrupdrupvej i Emdrup. I videoen ovenover ses et vidne, der henvender sig til politiet, da et af skudene har ramt af hans bil. 

Se flere billeder fra Local Eyes her. 

1. oktober: En 21-årig mand blev lørdag aften skudt i benet, da han angiveligt bankede på taget af en bil i Albertslund.
Kun to timer senere var den så gal igen, da  en kun 16-årig dreng blev skudt i benet - denne gang i Københavns Nordvestkvarter.

15. september:  En skudsalve lyder ved Nørrebroparken i København. En del af området afspæres af talstærkt politi, der er iført skudsikre veste. Samme dag bliver en ung kvinde og en ung mand beskudt i en bil på vejen Ruten ved Tingbjerg, og en tatovørbutik med relation til Hells Angels beskydes udefra - også på Nørrebro.

5. september: Skyderier på vejen Fuglegavl i Tingbjerg. Ingen personer bliver ramt.

31. august: En mand skyder to betjente og en polsk turist på Christiania, da han forsøges anholdt. Den ene betjent rammes i hovedet, mens den anden slap lettere. Episoden har startet en heftig debat omkring Christianias pusherstreet samt overvågningen af denne.

4. august:  En 21-årig mand rammes i brystet af et skud ved Frydenhøjparken i Hvidovre. Han bliver angiveligt skudt ned, fordi han gør modstand under et røveri.

2. august:  Ukendte gerningsmand laver et såkaldt drive-by-skyderi på Rugvænget i Høje-Taastrup, hvor der affyres skud mod en lejlighed på 1. sal fra en mørk personbil.

31. juli: To personer rammes af skud på en Riccoes kaffebar på Holmbladsgade på Amager. Begge bliver efterfølgende kørt til operation på Rigshospitalet.

2. juli: To mænd kom kørende på knallert på Frederiksgade i centrum af Hillerød og affyrede flere skud mod en tredje mand, der stod og talte i telefon.

26. juni: En psykisk ustabil mand åbner ild mod to betjente i Hvidovre for at dræbe dem. Han var angiveligt inspireret af terroristen Omar el-Hussein.

 17. juni: En 29-årig mand bliver ramt af skud i hoved og bryst i Grantofteparken i Ballerup. Han dør efterfølgende på operationsbordet. 

16. juni: En 23-årig mand bliver likvideret på Frederiksberg efter en skudveksling mellem to biler på Peter Bangs Vej. Politiet mener skudopgøret er et led i striden mellem banden Black Jackets og rockergruppen Gremium.  

16. juni: En bil affyrer et ukendt antal skud mod to personer på Roholmsvej i Albertslund. Ingen bliver ramt. 

15. juni: En borger i en shawarmabar alarmerer politiet, da der bliver affyret skud i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade i København. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. 

8. juni: En maskeret mand går ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og affyrer skud. Ingen bliver ramt. 

21. maj: Adskillige skud bliver affyret i Slotsgade i Hillerød, uden at nogen rammes af dem. Politiet anholder fire personer i sagen, der dog løslades igen.

20. maj: Maskerede mænd på en knallert skyder mod en mand på Frederiksgade i Hillerød. 
     
15. maj: På Sydvej i Helsingør bliver to mænd såret af skud i en opgang. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. De to ofre har ifølge politiet tilknytning til banden Black Jackets.
     
15. maj: En 34-årig mand, der er kendt af politiet, bliver såret af flere skud, da han er ved at lægge varer i sin bil i Københavns Sydhavn. Skuddene kommer fra mindst to maskerede mænd, der springer ud af en varevogn. Manden overlever angrebet.

12. maj: En 26-årig mand bliver ramt af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. To mænd bliver anholdt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere