Uffe Elbæk vil beskatte gevinster på boligsalg: Nu står han selv til at tjene kassen

Alternativets leder Uffe Elbæk blæste tidligere på foråret til kamp mod store fortjenester på boligsalg. Nu står han selv til at tjene flere skattefrie millioner på sin lejlighed.

Alternativets leder Uffe Elbæk har sat sin herskabslejlighed på Frederiksberg til salg. 

Det skriver Boliga, som kan fortælle, at prisen for den 150 kvadratmeter store 6-værelses lejlighed er 7.250.000 kroner.

Uffe Elbæk står dermed til at tjene adskillige millioner på salget. Han købte således lejligheden i 2007 for 4.330.000 kroner, ifølge Boliga.

Tidligere på foråret blæste Alternativets leder ellers til kamp mod den private ejendomsret og danskernes fortjenester ved boligsalg.

Vil beskatte fortjenester

Forud for partiets landsmøde sagde Uffe Elbæk til flere medier, at han ønsker at skabe et mere lige samfund. Derfor foreslog han, at danskerne ikke må eje den jord, hvor deres boliger ligger, og at han vil beskatte fortjenesten på boligsalg.

- Det, der definerer din vej gennem livet, er, om man er født ind i en familie, der enten ejer eller lejer. Jeg synes ikke, at man skal kunne kapitalisere på værdistigninger ved køb og salg af ejendom, sagde Uffe Elbæk til BT.

-  Vi bliver nødt til at se på den værdistigning, der sker mellem køb og salg. Man kan forstille sig en meget mere progressiv beskatning af den fortjeneste, man har efter et boligsalg, sagde Uffe Elbæk til P1’s politiske magasin Slotsholmen.

Overtager sin afdøde mors rækkehus

Nu står den 64-årige politiske leder - og nu også statsministerkandidat - til selv at tjene i omegnen af tre millioner kroner skattefrit (2.920.000 kr, red.) på et kommende boligsalg.

Alternativet oplyser til TV 2 Lorry, at Uffe Elbæk ikke ønsker at stille op til et interview. Ifølge partiet sælger Uffe Elbæk sin lejlighed, fordi hans mor døde i juli, og han skal overtage hendes rækkehus i Bellahøj.

På Facebook bekræfter Uffe Elbæk, at han har sat sin lejlighed til salg, og at han står til at tjene penge på den, hvis den bliver solgt.

Uffe Elbæk er valgt som folketingskandidat i Københavns Storkreds.

Du kan se hans lejlighed HER.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-lejre.jpg

Kommunalvalgs-gyser på vej i Lejre - bølgerne går allerede højt i byrådssalen

vote-alleroed.jpg

Her kan magten skifte ved kommunalvalget: En sand stinker og spektakulær historik spøger i Allerød

cyklister dronning louises bro

København vil give ekstra penge til cyklende medarbejdere

23843574_10155937651019044_1898135444622730138_n.jpg

Glostrups Venstre-borgmester mistede flertal efter drama - nu lurer ung socialdemokrat i kulissen 

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere