Alternativet overrasker med nej til Sydhavnsmetroen

Til et møde i Borgerrepræsentationen valgte alle Alternativets politikere forleden at stemme nej til forlængelsen af metroen til Sydhavnen.

Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix

Alle de politiske partier i København har indtil for nylig ønsket, at metroen i fremtiden skal køre til Sydhavnen. 

Men nu er Alternativet kommet i Borgerreræsentationen, og når det kommer til netop Sydhavnsmetroen skiller partiet sig markant ud. 

- Generelt er vi positive over for grøn transport, men vi har vurderet, at vi ikke ønsker at udbygge gældspresset i København med yderligere ni milliarder kroner. Vi hejser et flag, fordi den samlede gældspakke er uigennemskuelig og noget så høj. Isoleret set er vi ikke imod metrobyggeriet, men det vil skabe en gæld, der vil binde os til en elitær byudvikling, udtaler Alternativets Kultur- og Fritidsborgmester, Niko Grünfeld, til Berlingske. 

Læs også Ny alternativ borgmester: Det vil Niko Grünfeld ændre i København

Alternativet stemte imod

På et møde i Borgerrepræsentationen i torsdags skulle politikerne stemme om fortsættelsen af metroarbejdet. 

De andre partier troede formentlig, at det var et spørgsmål om formalia, og at alle medlemmer af Borgerrepræsentationen ville stemme for, men Niko Grünfeld og Alternativets fem andre medlemmer stemte imod.

Det vakte opsigt, fordi Alternativet har markeret sig som et miljøvenligt parti, og lige netop metroen er en af de allermest miljøvenlige transportformer.

- Vi er både et grønt, socialt og økonomisk ansvarligt parti. Man kan undre sig over, at vi er det første parti, der går ind og tager den økonomisk ansvarlige debat i den her sammenhæng, siger Niko Grünfeld til Berlingske. 

Alternativets stemmer betyder dog ikke noget for metroprojektet – det har stadig flertal. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik