Foto: Nikolai Linares / Scanpix

Tricktyv med ny metode: Hævede 30.000 på 96-årigs dankort

En eller flere tricktyve nøjedes ikke med at stjæle dankortet fra en 96-årig kvinde - de erstattede det også.

I Farum blev en 96-årig kvinde fra Farum udsat for et tricktyveri.

Kvinden havde været i Aldi torsdag, og det er angiveligt her, at tricktyvene har slået til. 

Læs også Københavner scorer historisk pengepræmie på vild vinderkupon

- Anmelderen fortæller, at hun kun har været i Aldi, og det første beløb blev hævet 20 minutter efter at hun var i Aldi i torsdags. Her har tricktyven formentligt afluret hendes pinkode, siger Jan Hedager, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi, til sn.dk.

Episoden blev anmeldt af den 96-åriges søn fredag, da der for anden gang var blevet hævet 15.000 kroner - og dermed 30.000 kroner i alt.

Sønnen fandt et dankort i hendes pung, men det er ikke hendes dankort, så det er formentligt blevet udskiftet af tricktyven

Jan Hedager, vagtchef ved Nordsjællands Politi

Den ældre kvinde kan ikke give et signalement af en eller flere gerningsmænd, men tli sn.dk oplyser Nordsjællands Politi, at de efterforsker sagen, som de håber at komme til bunds i. 

Erstattede stjålet dankort med andet

Tyven eller tyvene gjorde det svært for kvinden at opdage tyveriet lige med det samme. De havde nemlig byttet det stjålne dankort ud med et andet. Om det var derfor, at der gik tid, før kvinden opdagede tyveriet, melder historien ikke noget om.

- Sønnen fandt et dankort i hendes pung, men det er ikke hendes dankort, så det er formentligt blevet udskiftet af tricktyven, siger Jan Hedager til sn.dk.

Læs også Københavns Politi efterlyser flugtfange: Har gemt sig i tre år