Københavns Politi afholder lørdag pressemøde, fordi der nu har været flere medieomtalte episoder, hvor deres patruljevogne er udeblevet, selvom folk har meldt overfald. Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Stabschef kræver selvransagelse efter opgivet sag mod færdselsbetjent

Der bliver ingen ankesag i Østre Landsret mod en 55-årig færdselsbetjent fra Midt- og Vestsjællands Politi. Dermed er betjenten frifundet.

Statsadvokaten har opgivet at rejse en ankesag i Østre Landsret mod en færdselsbetjent fra Midt- og Vestsjællands Politi, skriver Dagbladet Køge.

Når sådan en sag opstår, har vi helt naturligt haft behov for at gå tilbage og se på, om vores system er godt nok

Niels Henrik Larsen, Stabschef hos Midt- og Vestsjællands Politi

Det står klart, efter retssagen i byretten faldt ud til betjentens fordel. Her var han tiltalt for bedrageri og grov pligtforsømmelse, efter han angiveligt udskrev 'straksbøder', og herefter lagde pengene i egen lomme.

Straksbøderne blev opkrævet af udenlandske bilister på Køge Bugt Motorvejen, men den Uafhængige Politiklagemyndighed mente ikke, at betjenten afleverede pengene på politigården. 

Læs også Ændringer i Københavns Politi: Station City lukker

Under retssagen kom det dog frem, at betjentene i færdselsafdelingen ofte blev bedt om at lægge kontanterne på disken i vagtcentralen uden at få en kvittering.

Vidner fra politiet fortalte ved samme retssag om en konto med 800.000 kroner, som ikke kunne forbindes med noget konkret, skriver avisen.

Nu har Midt- og Vestsjællands Politi indskærpet reglerne overfor medarbejderne.

- Når sådan en sag opstår, har vi helt naturligt haft behov for at gå tilbage og se på, om vores system er godt nok, eller om vi skal stramme op på den måde, vi håndterer kontanter, siger stabschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Niels Henrik Larsen, til Dagbladet Køge og tilføjer:

- Vi har ikke noget ønske om at have et system, hvor nogen berettiget eller uberettiget kan være i tvivl om, hvordan det fungerer. 

Læs også Sigtet i Tibet-sagen: To politi-ledere mistænkt for løgn

Stabschefen forklarer desuden overfor avisen, at kontoen med de 800.000 kroner er en naturlig del af politiets regnskabsafdeling.