Skarp ammunition og bandetrøje i kommunal ungdomsklub

Københavns Politi har gjort "bekymrende" fund i kommunal ungdomsklub i Tingbjerg.

20 patroner og en trøje med påtrykt bandelogo. Det var, hvad Københavns Politi fandt, da de ransagede den kommunale ungdomsklub  Crossroad 18+ i bydelen Tingbjerg i København i slutningen af august. Det skriver Berlingske. 

Informationen fremgår ifølge Berlingske af en mail sendt fra sekretariatschefen i Socialforvaltningen til medlemmerne af Socialudvalget i Københavns Kommune.

Kommunalt tilbud

Crossroad 18+ er et kommunalt tilbud til kriminalitetstruede og kriminelle unge fra København i alderen 18-25 år.
Centrene tilbyder ifølge kommunens hjemmeside "et alternativ til gaden og arbejder målrettet på at støtte og motivere brugerne til at komme videre i job eller uddannelse".
Klubben ligger i Tingbjerg.

Ifølge Berlingskes oplysninger har en del af klubbens brugere relation til en afdeling af Loyal to Familia (LTF), som holder til i Tingbjerg. 

Dræbt 20-årig kom i klubben

Den 20-årige mand, som i begyndelsen af november blev skuddræbt i Tingbjerg, havde ifølge politiet "banderelationer". Ifølge Berlingske havde manden ikke direkte tilknytning til bandemiljøet, men det har personer tæt på den dræbte angiveligt haft. 

Politiet mener også, at drabet er en del af bandekonflikten mellem LTF og grupperingen kendt som Brothas.

Ifølge Berlingske var den 20-årige et af de unge mennesker, som benyttede sig af den kommunale klub. 

Rystende

Oplysningerne vækker bekymring hos politikerne. 

- Jeg er dybt rystet over, at LTF får lov til at dominere sådan en klub. Det er jo kommunen, der lægger hus til - ligesom man også så det med Folkets Hus. Banderne skal jo ikke dominere en klub som Crossroad. Det er også et kommunalt ansvar, at banderne ikke har mulighed for at rekruttere der, siger Jakob Næsager, De Konservatives gruppeformand og spidskandidat til det kommende kommunalvalg i København til Berlingske.

Socialborgmester Jesper Christensen, Soc.Dem. i København, der har den kommunale klub under sit ansvarsområde, kalder fundet bekymrende, mener maner til besindighed.

quote Det er meget bekymrende, når politiet ved en ransagning finder ammunition og en trøje med bandelogo

Socialborgmester Jesper Christensen

- Det er meget bekymrende, når politiet ved en ransagning finder ammunition og en trøje med bandelogo. Heldigvis har vi et godt samarbejde med politiet omkring vores 18+-centre. I forbindelse med den konkrete sag vurderede vi i dialog med politiet, at der ikke var brug for at ændre centrenes indsats, og personalet fik besked på at være ekstra opmærksom over for ulovlige effekter, siger socialborgmester Jesper Christensen til Berlingske. 

Politiet lukker ikke klubben

Ifølge politiet er klubben ikke er bandeklubhus. Vicepolitiinspektør Jakob Vilner, leder af lokalpolitiet i København beskriver fundet af patroner og bandetrøjen som "ærgerligt", men han mener ikke, der er grund til at lukke klubben. Tværtimod mener han, at tilbud som Crossroad18+ er med til at holde de unge væk fra banderne. 

Hvis klubben udvikler sig til et reelt LTF-klubhus, skal den selvfølgelig lukkes, understreger vicepolitiinspektøren. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik