00:34

Se videoen: Sådan så fodboldbraget ud fra Rådhuspladsen

Tusindvis af fodboldgale fans var mødt op på Rådhuspladsen i København tirsdag aften for at heppe danskerne videre til VM - og det kom de!

Med en knusende sejr på 5-1 vandt Danmark over Irland i en skæbnessvanger kamp i Dublin tirsdag aften.

Her skulle det afgørende slag slås, og med en halvtrist 0-0 kamp i Parken i København i bagagen, var der lagt op til en gyser, da irerne tog imod de danske vikinger på irsk grund.

Slaget gjaldt en VM-billet til Rusland i 2018, og med en hæderlig kvalifikationsrunde, hvor Danmark var blevet nummer to i sin pulje, skulle billetten til verdensmesterskabet sikres ved to såkaldte Play-Off-kampe, hvor det enten var knald eller fald for dansken. 

Læs også Carlsberg i reklame-bommert: 1000 kolde fadøl står klar i lufthavnen

På Rådhuspladsen i København var tusindvis af glade fodboldfans mødt op for at støtte landsholdet i den afgørende stund.

Her blev det til både gisp, suk og glæde, da Danmark i første omgang kom bagud efter blot fem minutters spil. Siden fik Andreas Christensen udlignet, da bolden havde trillet på grønsværen i knap en halv time.

Herfra så landsholdet, og navnligt Christian Eriksen, sig ikke tilbage, da han blot to minutter senere gjorde det til 2-1 for Danmark.

Siden blev det med to kasser mere til et hattrick fra Tottenham-spilleren, der overstrålede alle spillere på banen. 

Læs også Bendtner tilbage på måltavlen: Danmark klar til VM

I de sidste minutter blev Niklas Bendtner tildelt et straffespark, som han sikkert placerede i hjørnet til det endelige resultat 5-1.

På Rådhuspladsen blev sejren fejret med både fyrværkeri og romerlys på det, der blev en stor aften for dansk fodbold.

Det kan du se i videoen over artiklen.

Med sejren indkasserede Danmark en af de eksklusive billetter til VM i 2018.