Bendtner tilbage på måltavlen: Danmark klar til VM

Nicklas Bendtner kom tilbage på måltavlen for det danske landshold, da han scorede det sidste mål i storsejren på 5-1 over Irland.

Det danske landshold er klar til næste års VM-slutrunde i Rusland efter en overbevisende 5-1 sejr mod Irland på udebane i Dublin foran 50.00 mennesker på Aviva Stadium.

Det første danske mål blev scoret af Andreas Christensen, der fik sin fodboldopdragelse i Brøndby IF og IF Skjold Birkerød, men til daglig spiller i den engelske Premier League klub Chelsea.

Aftenens helt store helt blev hans normale modstander i england, Christian Eriksen, der spiller i Tottenham. Med tre mål havde han stor ære i kampen - og fik stor anerkendelse fra den tilbagevendte målscorer, Nicklas Bendtner.

quote Selv dem, der ikke spillede i dag vidste, at ingen skulle tage den her mulighed fra os. Christian Eriksen laver en hjernedød præstation og spiller sin bedste landskamp, siger Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner, Landsholdsspiller

- Selv dem, der ikke spillede i dag vidste, at ingen skulle tage den her mulighed fra os. Christian Eriksen laver en hjernedød præstation og spiller sin bedste landskamp, siger Nicklas Bendtner og tilføjer:

- Det var helt perfekt. Jeg må være helt ærligt og sige, at jeg ikke tvivlede på, at vi kunne tage sejren. Selv da vi kom bagud. Og da vi så var foran 4-1 og jeg fik mulighed for at sparke straffesparket, så skulle jeg bare gøre det, siger han.

VM var ellers langt væk efter fem minutter, da Irland scorede til 1-0, men allerede ved pausen, var Danmark med kraftig kurs mod Rusland.

En udligning skabt på en genialitet af Pione Sisto og et føringsmål via en Christian Eriksen-perle vendte billedet på tre minutter i første halvleg.

Efter pausen punkterede kampens helt store profil spændingen, da Eriksen med flotte spark i det 63. og 74. minut endegyldigt sendte landsholdet til sin første slutrunde siden EM i 2012.

Efter den første kamp blev der talt meget om en dårlig bane i Parken, men en flot græsbane i Irland sørgede for, at begge hold i perioder spillede bedre kombinationsspil.

Det, der havde udviklet sig til en dansk magtdemonstration, fik flere irske fans til at forlade stadion med et kvarter tilbage.

De tilbageværende tilskuere kunne se Danmark få et straffespark i det 89. minut, da Nicklas Bendtner blev sparket ned. Den selvtillidsfulde angriber tog selv bolden og sparkede den op i målhjørnet til 5-1.

Lodtrækningen til VM-grupperne finder sted 1. december.