Scott og Maiken bruger sommerferien på at nørde bioteknologi

42 gymnasieelever er denne uge samlet på Københavns Universitet til UNF Biotech Camp.

42 gymnasieelever fra hele landet bruger lige nu en uge af deres sommerferie på at nørde bioteknologi på Københavns Universitet. De har nemlig alle meldt sig til Biotech Camp, som er en science camp arrangeret af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

- Jeg synes faktisk, det er en fed måde at tilbringe sin sommerferie på. På trods af, der er 37 grader i laboratoriet, så er det stadigvæk en helt fantastisk mulighed, siger Maiken Hartmann, som er deltager på sommercampen, til TV 2 Lorry.

quote Jeg synes faktisk, det er en fed måde at tilbringe sin sommerferie på. På trods af, der er 37 grader i laboratoriet.

Maiken Hartmann, deltager på UNF Biotech Camp 2018

I løbet af den ugelange sommercamp kommer deltagere til at lære om både celler, DNA, mikroorganismer og fødevareteknologi. Og de får både forelæsninger og tid til øvelser i laboratoriet.

- Jeg var selv deltager engang, og det har simpelthen åbnet op for en verden af, hvad man kan efter gymnasiet. Der er en stor verden inden for bioteknologi, så det giver rigtig gode muligheder for at man kan bruge det i undervisningen, siger Elisabeth Bendtsen, der er koordinator på UNF Biotech Camp 2018, til TV 2 Lorry.

Også mange sociale aktiviteter

Biotechcampen giver også de unge deltagere et indblik i, hvad man kan forvente, hvis man læser en bioteknologi-relateret udannelse.

- Jeg bliver mere bidt af det. Jeg synes det er så fedt at stå herinde med en, jeg faktisk ikke kendte da jeg kom og så prøve at få det til at fungere, siger Scott Themsen, der er deltager på sommercampen, til TV 2 Lorry.

quote Jeg var selv deltager engang, og det har simpelthen åbnet op for en verden af, hvad man kan efter gymnasiet.

Elisabeth Bendtsen, koordinator på UNF Biotech Camp 2018

Men sommercampen er selvfølgelig ikke kun faglig undervisning. Arrangørene har planlagt en lang række sociale aktiviter, så de 42 deltagere, som også sover sammen på universitetet, kan lære hinanden bedre at kende.

- Vi sad også oppe til klokken lidt for sent i går aftes og hyggesnakkede. For vi har allesammen samme interesse og så var der også en, der sad og læste samtidig og gerne ville være obs på i dag, og hvis der var noget han var i tvivl om, så kunne vi andre så prøve at hjælpe. Så det er fedt, at alle har den samme interesse og har lyst til at lære, siger Maiken Hartmann til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik