Rekordmange stemte allerede inden valgdagen i Rudersdal  

Igen-igen har rekordmange vælgere i Rudersdal Kommune brevstemt til folketingsvalget.

Allerede inden valgstederne her til morgen slog dørene op havde mere end hver syvende vælger i Rudersdal Kommune sat sin stemme.

Præcis 5.344 vælgere i Rudersdal Kommune har stemt til folketingsvalget inden selve valgdagen (det er det, der kaldes at brevstemme).

Dermed bliver brevstemme-procenten hele 13,5 procent, og det er rekord i Rudersdal.

”Vi har lige haft et Europa-Parlamentsvalg, hvor der var langt flere end sædvanligt, der brevstemte, og den samlede stemmeprocent slog alle rekorder. Derfor krydser vi fingre for, at det høje brevstemmeantal til folketingsvalget også betyder, at valgdeltagelsen slår alle rekorder grundlovsdag”, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Til folketingsvalget den 18. juni 2015 brevstemte 12,7 procent af de stemmeberettigede vælgere i Rudersdal Kommune, så dengang var det også et meget højt antal og rekord i forhold til tidligere valg.

Tredjehøjeste stemmeprocent i landet

Da valgdagen sluttede i 2015 havde i alt 90,7 procent af vælgerne stemt.

Det var den tredjehøjeste stemmeprocent i Danmark dengang, kun overgået af Allerød Kommune (92, 3 procent) og Egedal Kommune (90,8 procent). Alligevel var det lavere end ved folketingsvalget i 2011, hvor 92,2 procent af vælgerne i Rudersdal stemte.

Ved sidste folketingvalg fik Venstre flest stemmer i Rudersdal – 23,1 procent. Socialdemokratiet fik næstflest - 18,1 pct. mens Liberal Alliance fik tredjeflest stemmer - 16,9 pct.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik