Psykiatri-ansatte vil have efternavne væk: Region H vælger åbenhed

Fællestillidsrepræsentanter råber op om trusler - men åbenheden fungerer langt de fleste steder i sundhedssystemet, fastholder HR-direktør.

Beskeder som denne tikker ind hos ansatte i psykiatrien. Foto: TV 2 Lorry

Ubehagelige beskeder og uventede besøg på hjemmeadressen. 

Ansatte i psykiatrien både frygter - og bliver - opsøgt og truet af utilfredse patienter. 

Når de skriver i en journal, kan patienten nemlig læse med og finde personalets fulde navn på nettet - og det er et problem, mener fællestillidsrepræsentanter for sygeplejersker og sosu-assistenter.

Derfor vil de gerne have ændret deres it-system, Sundhedsplatformen, så det er muligt kun at fremstå med brugernavn, tjenestenummer eller fornavn og initialer. Så de stadigvæk kan identificeres - men ikke opsøges af patienter.

Der er en række valg, man har foretaget, både systemmæssigt, men også på grund af vores lovgivning, der gør, at vi vil have åbenhed.

Martin Magelund Rasmussen, HR-direktør i Region Hovedstaden

Ifølge HR-direktøren i Region Hovedstaden har forslaget dog været diskuteret flere gange - men uden at det er gået igennem. 

- Der er en række valg, man har foretaget, både systemmæssigt, men også på grund af vores lovgivning, der gør, at vi vil have åbenhed. I Region Hovedstaden går vi jo rigtig meget op i åbenhed. Og jeg vil gerne pointere, at det her handler jo ikke om den store patientgruppe. Langt de fleste patienter er i stand til at håndtere det og er glade for den her åbenhed, siger Martin Magelund Rasmussen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Så er der individer hist og pist, hvor man ikke kan forvalte den åbenhed. Og så skal vi selvfølgelig sætte ind og sørge for, at der kommer en tilstrækkelig beskyttelse af de medarbejdere. Og det gør man blandt andet ved at give folk tilhold, ved at man rejser sager og ved at sikre, at hvis medarbejderne er i den slags situationer, bliver de samlet op.

Men udhuler det ikke deres beskyttelse, at man kan undvære efternavn på sit skilt - men stadig skal stå frem med det digitalt? 

Det svarer HR-direktøren på i klippet herunder:

00:32 Luk video

Martin Magelund afviser dog ikke, at man på et tidspunkt kan tage beslutning om mere digital sløring:

- Der er jo hele tiden en løbende vurdering af, hvad for nogle hensyn, vi afvejer. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik