Parkeringsrod: Politisk uenighed om parkering bag Københavns Rådhus

Københavns Kommune har givet tilladelse til beboerparkering ved en lang række kommunale institutioner. Men flere partier ønsker ikke at inddrage parkeringspladsen bag rådhuset.

I et forsøg på at afhjælpe den mangel på parkeringspladser, mange københavnske borgere med bil og beboerlicens oplever, har den københavnske borgerrepræsentation sagt ja til at åbne op for parkering i aften- og nattetimer ved en række kommunale institutioner.

Mere konkret er der tale om 400 parkeringspladser ved eksempelvis skoler, børnehaver og kulturhuse, der vil være tilgængelige for borgere med beboerlicens i tidsrummet 07-17.

Men når det gælder parkeringspladsen bag ved Københavns Rådhus, er politikerne uenige.

- Hvis skolerne og daginstitionerne skal dele parkeringspladser med de københavnere der bor omkring, så skal rådhusets ansatte og politikerne herinde selvfølgelig behandles på samme måde, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, til TV 2 Lorry.

quote Hvis skolerne og daginstitionerne skal dele parkeringspladser med de københavnere der bor omkring, så skal rådhusets ansatte og politikerne herinde selvfølgelig behandles på samme måde.

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester, Enhedslisten 

Dermed læner hun sig op af teknik- og miljøforvaltningens anbefaling om også at inddrage føromtalte parkeringsplads.

Rådhuset har andre betingelser

Men flere partier ønsker ikke at borgerne skal have adgang til denne parkeringsplads på samme vilkår som ved de andre "frigivne" P-pladser.

I stedet er der blevet vedtaget en ordning, der åbner P-pladsen bag ved rådhuset for beboere i weekenderne.

- Forskellen på rådhuset og en skole er, at skolen lukker ved 4-5 tiden, og så bliver der åbnet op. Her på rådhuset har vi masser af møder, hvor både de ansatte, men også mange borgere, skal deltage i borgerhøringer eller have foretræde for udvalg, eller hvad det nu kan være, siger Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation.

Han bakkes op af Jakob Næsager, der er gruppeformand for det Konservative Folkeparti på Københavns Rådhus:

- Det bliver sådan, at skolerne efter skoletid bliver åbnet for borgerne, på jobcentrene bliver der åbnet efter almindelig kontortid, på fritidshjemmene bliver der åbnet, når de ikke længere har åbent, og på rådhuset, når der ikke er mødeaktivitet der, skal det også være åbent for københavnerne, siger han.

- Det er jo det samme, hvis man arbejder på en skole eller i en daginstitution. Der er jo også møder om aftenen, indvender Ninna Hedeager Olsen.

SF mener heller ikke, der er grund til at lave særlige regler for P-pladsen bag rådhuset, men at der i stedet bør gælde de samme regler, som ved de andre frigivne parkeringspladser.

Dansk Folkeparti mener også, parkeringspladserne bør stilles til rådighed uden for almindelig arbejdstid, og i den forbindelse sender gruppeformanden også en bredside af sted:

- Jeg har jo altid undret mig over, at når det massive røde flertal, der er på Københavns Rådhus, så endelig får mulighed for at træffe en beslutning, der går ud over dem selv, så mener de, at det er vigtigt at bevare de parkeringspladser lige præcis til politikerne. Det giver slet ikke mening i mit hoved, siger Carl Christian Ebbesen, gruppeformand i Dansk Folkeparti i Københavns borgerrepræsentation.

Københavns Politi har givet grønt lys til at åbne parkeringspladserne uden for kontortid, og Hovedstadens Beredskab har i et høringssvar gjort opmærksom på, at de håber forvaltningen tager hensyn til brandbilernes massive størrelse, hvis P-pladsen inddrages.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik