Politiet rydder udlændingelejr fra fodboldholds gamle klubhus

Otte udenlandske statsborgere blev mandag anholdt i Valby - to af dem risikerer udvisning.

Foto: TV 2 Lorry

Københavns Politi har mandag morgen lavet en aktion mod såkaldte utryghedsskabende lejre på Værkstedsvej ved de gamle klubhus for Valby Boldklub i Valby. 

Det resulterede i, at otte udenlandske statsborgere blev anholdt for husfredskrænkelse - altså, at de opholdt sig på et privat område. 

Læs også Romalejr tæt på børneinstitutioner gør beboere utrygge: Efterlyser handling fra politiet

De vi alle nu modtage en bøde.

Det oplyser Jakob Søndergaard, vicepolitiinspektør i Københavns Politi til TV 2 Lorry.

To kan blive udvist

De otte udenlandske statsborgere er blevet anholdt med henblik på at få sikret deres identitet ved hjælp af fingeraftryk. Derefter fik de en bøde og blev løsladt. To kan dog se frem til at få deres sag behandlet af Udlændingestyrelsen, fordi de er kendt af politiet, siger Jakob Søndergaard. 

- De har måske opholdt sig i lejre tidligere eller på anden form været i kontakt med politiet. Og så skal Udlændingestyrelsen beslutte, om de skal have en administrativ udvisning, siger Jakob Søndergaard til TV 2 Lorry.

På hvilken måde var udlændingene utryghedsskabende?

- Det drejer sig om måden, de havde taget ophold på. Det kan virke utryghedsskabende jævnfør lovgivningen, siger vicepolitiinspektøren. 

Borgere følte sig utrygge

Hvordan gjorde det sig gældende i dette tilfælde?

- Nogen har anmeldt, at der bor en flok på denne lokation. Så tager vi derud, og så beslutter politiet i forhold til lovgivningen, at de ikke må være der. Borgerne har følt sig utrygge ved situationen. 

Hvordan beskrev borgerne, at de var utrygge?

- Vi får en anmeldelse om, at de syntes, det er ubehageligt, at der bor sådan en flok der. Og så tager politiet hånd om det derfra, siger Jakob Søndergaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik