Politiet advarer unge mod at bruge kendt slik-trick

Politiet advarer især unge mod at benytte et snedigt slik-trick, der netop har kostet tre 15-årige en plet på straffeattesten.

"KÆRE BLAND-SELV-SLIK-FANS – SNYD IKKE PÅ VÆGTEN."

Sådan lyder den kraftige opfordring fra Nordsjællands Politi, efter at tre 15-årige drenge har fået en plet på straffeattesten for at snyde med bland selv-slikket.

Det var en butiksdetektiv i et supermarked i Hillerød, der havde bemærket de tre drenge, der opførte sig som om, de havde gang i noget lusket. 

Alle tre havde nemlig fyldt hver deres bland-selv-slikpose med en mistænkelig lille portion slik, og selvom der ikke er nogen lov mod at begrænse sit sukkerindtag, som Nordsjællands Politi pointerer, så fattede detektiven mistanke.

Mistanken viste sig at holde stik, for kort efter at drengene havde vejet slikposerne på vægten og klistret prismærkaterne på, blev poserne fyldt igen med mere slik, inden kursen blev sat mod kassen for at betale.

Men drengene nåede aldrig så langt, før de blev bedt om at følge med ind på butikkens kontor, hvor de måtte sidde og vente på, at deres forældre og politiet ankom.

Det fortæller Nordsjællands Politi mandag på deres Facebook-side. 

Og i stedet for at komme hjem med søde sager for omkring 133 kroner, forlod de tre 15-årige butikken med en plet på straffeattesten for bedrageri og et forbud mod at komme i det pågældende supermarked.

Det får nu Nordsjællands Politi til at advare især unge mod at snyde på slikvægten:

- Det kan altså give en bitter eftersmag. Vi kan om nogen sætte os ind i lysten til søde sager, men der er formentlig ikke to meninger om, hvorvidt det er værd at risikere at sværte sin straffeattest til for lidt godter, skriver Nordsjællands Politi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Brand 1

Kraftig brand i båd - beredskab frygtede, at ilden spredte sig

Knivstik Valby

Dræbte 27-årig med kniv og forsøgte at dræbe to andre - nu har 20-årig fået sin straf

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere