Politiet advarer: Telefonsvindlere på spil igen

Nordsjællands Politi har valgt at advare mod telefonsvindlere, efter at en borger for nylig blev franarret 20.000 kroner.

Når telefonen ringer, så svarer de fleste høfligt.

Men hvis du hører en engelsktalende person med indisk accent i den anden ende - og du ikke lige har bestilt en omgang chicken marsala via Just Eat - så skal du nok hellere bare lægge på, for der er en risiko for, at du er udset som det næste offer i en ny bølge af telefonsvindel.

Nordsjællands Politi har valgt at advare mod netop telefonsvindlerne, efter at de i sidste uge modtog en anmeldelse fra en borger, som var blevet narret til at udlevere sine NemID-oplysninger til en engelsktalende mand med indisk accent, der havde ringet borgeren op og påstået at være fra Microsoft.

Borger franarret 20.000 kroner

Telefonsamtalen resulterede i, at svindleren var lykkedes med at få overført godt og vel 20.000 kroner fra sit offers konto, oplyser Nordsjællands Politi på deres Facebookside.

- Det er desværre ikke første gang, at vi hører om den fremgangsmåde, og anmeldelsen fik os til at tænke, at vi nok hellere må genopfriske advarslen om fænomenet med falske konsulenter fra Microsoft. Den advarsel får I derfor her:

- Bliver du uopfordret ringet op af en fremmed, der påstår at ville hjælpe dig med din computer, fordi de kan se, at der er problemer med den, så læg røret på. Også selvom de påstår, at de er fra Microsoft, og også selvom din computer rent faktisk godt kunne trænge til en hjælpende hånd. Læg på.

Størstedelen af verdens computere har Microsoft Windows som styresystem, og derfor er det også nemt for svindlerne at finde potentielle ofre, når de ringer vilkårligt op til folk.

Giv aldrig dine oplysninger

For langt de fleste computer-brugere kender også til problemet med, at pc’en ikke kører hurtigt nok, og når svindlerne ringer, og udgiver sig for at være fra Microsoft, så er det altså der, at nogen falder i fælden, mener politiet, som opfordrer borgerne til aldrig at udlevere oplysninger om NemID videre til fremmede.

Så du gør altså klogt i bare at smække røret på – medmindre den venlige mand med den indiske mand bare vil levere din mad.

Husker du Tove?

Du kan alternativt også gøre som Tove Kjær-Hansen, som vi besøgte tilbage i 2015.

Den søde og venlig pensionist fra Albertslund var nemlig telefonsvindlernes største skræk.

I 2015 fandt Tove Kjær-Hansen fra Albertslund på at tale længe med telefonsvindlere for at opholde dem i længst mulig tid.
I 2015 fandt Tove Kjær-Hansen fra Albertslund på at tale længe med telefonsvindlere for at opholde dem i længst mulig tid.
Foto: Ulrik Hornemann

I starten lagde hun bare på, indtil hun en dag fik en god idé. Hver gang svindlerne ringede for at franarre hende penge, spillede hun med på den og opholdt dem med lange samtaler.

- Jeg ved, de snyder nogle mennesker. De skal nå at ringe til rigtig mange, før der er en der går i fælden. Jeg kan bruge deres tid. Mens de taler med mig, stjæler de ikke for nogen andre, sagde Tove Kjær-Hansen til TV 2 Lorry tilbage i 2015.

Se det gamle indslag herunder.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten på Frederiksberg

23-årig snød ældre for millioner - nu har han fået sin straf

20210126-153300-L-1920x1280we

playBrandvæsen kommer med advarsel efter flere alvorlige brande

hvidovre

43-årig mand savnes efter sejltur ud for Hvidovre

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere